Ελληνικά apps στο Windows Phone Store

74

Την ώρα που το Windows Phone Store κατάφερε να αγγίξει τις 145.000 εφαρμογές και να πλησιάσει (έστω και λίγο) τα δύο ανταγωνιστικά ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών Play Store και App Store, οι Έλληνες με 1.000 εφαρμογές ξεχώρισαν σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναγκών (διασκέδαση, παιχνίδια, ψυχαγωγία, μουσική, παιδεία, κοινωνικά δίκτυα, ιστορία, αθλητισμός).

 

Το ακόμη πιο σημαντικό με τις ελληνικές εφαρμογές είναι ότι δεν μας κέντρισαν την προσοχή απλά και μόνο επειδή είναι ελληνικές, αλλά και επειδή η ποιότητά τους τούς έχει χαρίσει υψηλές βαθμολογίες, πάνω από 30.000 αξιολογήσεις, ενώ πολλές από αυτές έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίες σε πάνω από 140 χώρες του Windows Phone Store!

 

Εφαρμογές που ξεχώρισαν

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store συνιστά το ελληνικό start up «Tainicom», που ανέπτυξε το «The Juggler» (http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/the-juggler/ad9edea9-2e53-e011-854c-00237de2db9e), το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το «Dr. Pickaxe» (http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/dr-pickaxe/250cc164-bdab-4c97-b2ef-a87852ad46db), κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads.

 

 

 

 

 

 

 

«Το γεγονός ότι μπήκαμε νωρίς στην αγορά των Windows Phone μάς έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το αγοραστικό κοινό πιο άμεσα και να αποκτήσουμε repeat clients και πρόσβαση στα σημαντικά blogs του χώρου που παρακολουθούν την πορεία μας και δίνουν σημαντική προβολή σε κάθε νέα κυκλοφορία της Tainicom», σημείωσε ο κ. Νίκος Καστελλάνος της «Tainicom».

 

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα

 

Το Windows Phone Store προσφέρει μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία στους developers, υποστηρίζοντας την εύκολη κατασκευή και συντήρηση εφαρμογών, ενώ σημαντική είναι και η ευκαιρία χρηματοδότησης μέχρι και 70.000 ευρώ από το πρόγραμμα AppCampus (www.appcampus.fi).