Εκτός Βρετανίας η Deutsche Telekom;

1067

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Telekom αναζητεί πηγές εισροής κεφαλαίων και μία από αυτές αφορά την πώληση του μεριδίου της στον βρετανικό πάροχο κινητής Everything Everywhere.

H Everything Everywhere Ltd. είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία με 28 εκατ. συνδρομητές, 15.000 εργαζόμενους και 720 καταστήματα. Αποτελεί κοινοπραξία της Deutsche Telekom και της France Telecom (με ποσοστά 50-50) και διαμορφώθηκε το 2010 με τη συγχώνευση των αντίστοιχων επιχειρηματικών μονάδων κινητής τηλεφωνίας των δύο εταιρειών, T-Mobile UK και Orange UK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η DT σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει το ποσοστό της (50%) στην Everything Everywhere είτε στον έτερο συνεταίρο (France Telecom), είτε σε κάποιον τρίτο που θα ενδιαφερθεί να εξαγοράσει όλο το σχήμα. Πριν γίνει κάτι τέτοιο, η γερμανική εταιρεία θα δώσει έμφαση στη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης της Everything Everywhere, ενώ λογικά θα πρέπει να προχωρήσει και στη συνεργασία με κάποιον επενδυτικό οίκο.