Έξυπνο ποδήλατο από τη Samsung! (video)

129

Samsung Smart Bike ονομάζεται το concept του έξυπνου ποδηλάτου που παρουσίασε η Samsung σε συνεργασία με την εταιρεία Leo Burnett (Maestros Academy, Ιταλία). Το ποδήλατο θα βοηθάει τον ποδηλάτη να αποφεύγει τα ατυχήματα στον δρόμο.

Κεντρικά στο τιμόνι του ποδηλάτου υπάρχει μια ειδική θήκη που συγκρατεί σταθερό ένα Galaxy smartphone, ενώ υπάρχει και ένας mini υπολογιστής Arduino που εξασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ των αισθητήρων του ποδηλάτου και του smartphone, μέσω Bluetooth.

Στο Samsung Smart Bike έχουν τοποθετηθεί lasers που προβάλλουν στον δρόμο μια εικονική λωρίδα ποδηλάτου, έτσι ώστε ο ποδηλάτης να νιώθει ότι έχει τον χώρο του και ταυτόχρονα να είναι ορατός από τους υπόλοιπους οδηγούς. Μάλιστα, μπορούν να ενεργοποιούνται μόνα τους όταν ο αισθητήρας αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός (π.χ. νυχτώνει ή είσοδος σε τούνελ). Άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι αυτή της πίσω κάμερας, η οποία παρέχει εικόνα για το τι συμβαίνει πίσω από τον ποδηλάτη, με τη προβολή να γίνεται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του smartphone.

Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει η κλασική εφαρμογή για την καταγραφή διαδρομής, απόστασης, ταχύτητας, θερμίδων κλπ. μαζί με επιλογές για διαμοιρασμό των πληροφοριών στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Σαφώς και πρόκειται για ένα σχέδιο που δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε και αν θα υλοποιηθεί…