Είσοδο στην κινητή τηλεφωνία σχεδιάζει η Forthnet

70

Να επεκτείνει τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει, με την είσοδό της στις υπηρεσίες quad play (τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία, σταθερή τηλεφωνία και internet), σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr η διοίκηση της Forthnet.

Το σχέδιο προβλέπει στην ουσία την είσοδο της εταιρείας και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας ώστε να προσφέρει πλήρη γκάμα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με παράλληλη αξιοποίηση του πλούσιου περιεχομένου της Nova σε όλα τα κανάλια διανομής. Η πληροφορία έρχεται λίγες ημέρες μετά τη ρύθμιση του δανεισμού της Forthnet μέσω κάλυψης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τις πιστώτριες τράπεζες.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί σε λίγες ημέρες μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η διοίκηση της οποίας έχει καλέσει σε ακρόαση τις τρεις επιχειρήσεις (Wind, Vodafone, Forthnet). Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες κινητής είναι και μέτοχοι της Forthnet.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν πως «όπως είναι εύκολα κατανοητό, η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στα χέρια της Forthnet, με το αποκλειστικό περιεχόμενο που διαθέτει η Nova, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην εταιρεία».

Υπενθυμίζεται ότι ένας «εικονικός πάροχος», όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Cyta Hellas, αξιοποιεί υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δραστηριοποιείται στην αγορά με τη δική του διακριτή εμπορική ονομασία (brand name).