Εικονική περιήγηση στον Ιερό Βράχο

132

Το http://acropolis-virtualtour.gr/index.html προσφέρει μια διαδραστική εικονική ξενάγηση στους χώρους των τεσσάρων σπουδαίων μνημείων του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Στον Παρθενώνα (ο λαμπρός ναός αφιερωμένος στην προστάτιδα της πόλης), στα Προπύλαια (το περίφημο κτήριο εισόδου στο ιερό της Αθηνάς), στο Ερέχθειο (μνημείο – κιβωτός των πανάρχαιων αθηναϊκών παραδόσεων) και τον Ναό της Αθηνάς Νίκης (χτισμένος πάνω στον πύργο που οχύρωνε την είσοδο στον Ιερό Βράχο).

Ο χρήστης, επισκέπτεται τα μνημεία επιλέγοντας από το μενού, ενώ στην συνέχεια μπορεί να περιηγηθεί σε αυτά, με τα κουμπιά ελέγχου ή με επιλεγμένα σημεία πάνω στην εικόνα. Πανοραμικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, επιτρέπουν στον επισκέπτη να δει τον χώρο, αλλά και λεπτομέρειες από τα μνημεία. Στο αριστερό μέρος, υπάρχει η κάτοψη και το σημείο που βρίσκεται ο επισκέπτης, για την συγκεκριμένη οπτική θέση που έχει επιλέξει. Ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες του κάθε μνημείου (ελληνικά και αγγλικά) μπορούν να εμφανιστούν πατώντας το αντίστοιχο κουμπί.

Ο δικτυακός τόπος βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση, αλλά αξίζει τον κόπο να τον επισκεφτείτε για μια ψηφιακή βόλτα.

 

του Ηλία Φλωράκη