Έφυγε το «μαύρο» από την ΕΡΤ

51

Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ». Το σήμα αποτελείται από μια υδρόγειο και κινούμενες γραμμές με χρώματα μπλε, πράσινο, πορτοκαλί αλλά και κίτρινο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υφυπουργός αρμόδιος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δήλωσε ότι «έφυγαν οι μπάρες και η εκπομπή είναι δοκιμαστική».

Ο κ.Καψής τόνισε ότι είναι θέμα ημερών ή και ωρών να ξεκινήσει το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά θα αποτελείται από προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις στην οθόνη. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει και προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση και του τομέα της ενημέρωσης.

Ακόμη, επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Η πόρτα στο διάλογο παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καψής.

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, η ΕΔΤ είναι ένας μεταβατικός φορέας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου φορέα.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εντός τριών μηνών θα έχει αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα.