Δικά της τσιπ γραφικών ετοιμάζεται να αναπτύξει η Apple;

324

Κατά σχεδόν 70% κατρακύλησε η μετοχή της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού τσιπ, μετά την ανακοίνωση της Apple ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τα τσιπ της Imagination Technologies στα νέα της προϊόντα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η μετοχή της Imagination Technologies υποχώρησε έως και 69% σήμερα στις 85 πέννες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, από τις 2,7 λίρες που βρισκόταν την Παρασκευή πριν την ανακοίνωση της Apple. Η “βουτιά” στην τιμή της μετοχής είναι απολύτως λογική καθώς η Apple αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της Imagination Technologies. Ωστόσο την Παρασκευή η Apple ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους 15 – 24 μήνες θα σταματήσει να προμηθεύεται τα τσιπς της Imagination Technologies και να κάνει χρήση των πατεντών της.

Η Imagination Technologies παρείχε λύσεις γραφικών για τα iPhone και iPad της Apple. Αναλυτές εκτιμούν ότι η αμερικανική εταιρεία θα αναπτύξει δικές της λύσεις γραφικών για τις επόμενες γενιές των iPhone και iPad.

Από την πλευρά της η Imagination, που βλέπει να χάνει τον πελάτη που έφερνε το 50% των ετήσιων εσόδων της, σημείωσε ότι η Apple πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία γραφικών χωρίς να παραβιάσει την μεταξύ τους συμφωνία.