Διάλεξε πλευρά στο Star Wars, από την Google

102

Ξέχασε τα doodles στη μηχανή αναζήτησης της Google ή τα κρυφά παιχνίδια στους Χάρτες της. Τα πράγματα πλέον έχουν σοβαρεύσει, καθώς ο διαδικτυακός κολοσσός σε καλεί να διαλέξεις πλευρά σε μία θανάσιμη αναμέτρηση. Αυτή μεταξύ της Αντίστασης και της Πρώτης Τάξης, όπως θα τη δούμε στη νέα ταινία “Star Wars” θα προβληθεί σε λιγότερο από έναν μήνα και πήρε μόλις και την αξιολόγηση καταλληλότητας (κατάλληλο άνω των 13 ετών).

Η Google δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά στις εφαρμογές της ανάλογα με το ποια πλευρά της Δύναμης θα επιλέξεις. Για να το κάνεις αυτό, δεν έχεις παρά να μπεις στη διεύθυνση www.google.com/starwars και να διαλέξεις με ποιους θέλεις να συμπαραταχθείς: τη Φωτεινή Πλευρά ή τη Σκοτεινή Πλευρά. Μπορείς να αλλάξεις πλευρά όσες φορές και όποια στιγμή θέλεις. Για να δεις όλα τα features, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. 

Πού θα δεις αλλαγές; Στις υπηρεσίες του διαδικτυακού κολοσσού: Android Wear, Chrome, Chromecast, Gmail, Inbox by Gmail, Ημερολόγιο Google, Χάρτες Google, Google Now, Αναζήτηση Google, Μετάφραση Google, Waze και YouTube. Για παράδειγμα, όταν φορτώνεις το Gmail, η μπάρα φόρτωσης έχει αντικατασταθεί από ένα φωτόσπαθο. Μόλις μπεις στο mail σου, θα δεις το φόντο να έχει αλλάξει, ανάλογα με την πλευρά στην οποία πλέον ανήκεις.

Στο YouTube η μπάρα αναπαραγωγής και η μπάρα ήχου έχουν αποκτήσει μπλε ή κόκκινο χρώμα. Όταν μάλιστα πας να αλλάξεις την ένταση του ήχου, ακούγονται ήχοι φωτόσπαθου. Στο Google Maps το ανθρωπάκι κάτω δεξιά που σε μεταφέρει στο Street View έχει αλλάξει σε Stormtrooper ή Πιλότο των Επαναστατών. 

Στο Ημερολόγιο η Google έχει προσθέσει events σχετικά με την προβολή της ταινίας. Έτσι, στις 16/12 έχουμε την επισήμανση «Πρώτες προβολές του “Star Wars”» και στις 18/12 έχουμε άλλη μία με τίτλο «Η ταινία Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει σε όλες τις αίθουσες». Εδώ, βέβαια, τσακώσαμε τους προγραμματιστές της Google, οι οποίοι προφανώς δεν γνώριζαν ότι η ταινία θα καθυστερήσει μία εβδομάδα στην Ελλάδα (ή κάποιος τους το είπε και δεν τον πήραν στα σοβαρά…). Ένα επίσης συναρπαστικό χαρακτηριστικό βρίσκεται στη Μετάφραση Google, όπου η προεπιλεγμένη γλώσσα μετάφρασης είναι τα Aurebesh, ένα αλφάβητο με γράμματα που αντιστοιχούν σε γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου.

Εάν βαρεθείς, μπορείς να αφαιρέσεις ανά πάσα στιγμή αυτά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, ειδεμή θα σου κάνουν παρέα μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν η Google θα τα αποσύρει μόνη της. Για τους λάτρεις, δε, των στατιστικών, η Google στην ειδική της διεύθυνση για το “Star Wars” δείχνει -αναλογικά- πόσοι χρήστες έχουν επιλέξει τη Φωτεινή και πόσοι τη Σκοτεινή πλευρά. Προς το παρόν κερδίζουν οι οπαδοί των Σιθ…

Αν πάλι δεν θέλεις να ασχοληθείς τόσο πολύ με το “Star Wars”, η Google σού έχει κρυμμένο ένα Easter Egg στη μηχανή αναζήτησης. Εσύ απλά πληκτρολογείς τη φράση “a long time ago in a galaxy far far away” και η Google σου εμφανίζει αποτελέσματα όπως οι τίτλοι έναρξης στα “Star Wars”.

Τέλος, ο διαδικτυακός κολοσσός ετοιμάζει και περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας, το οποίο θα διατεθεί στο Google Cardboard από τις 2 Δεκεμβρίου.