Dead Rising 4: Ανάσταση Νεκρών…

402

Δεδομένο 1: Οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε όπλο. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! Δεδομένο 2: Χιλιάδες αιμοσταγή ζόμπι βρίσκονται στο κατόπι σας! Δεδομένο 3: Προβλέπεται μακελειό επικών διαστάσεων. Χωρίς έλεος! Δεδομένο 4: Θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας και θα γελάσετε!

Το Dead Rising 4 είναι ένα παιχνίδι που εκτυλίσσεται κατά την περίοδο ων Χριστουγέννων, αποπνέει τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, αλλά επ’ ουδενί διακατέχεται από το πνεύμα αγάπης των Χριστουγέννων. Πρόκειται μάλλον για ένα λουτρό αίματος κατά το οποίο σας καταδιώκουν ανθρωποφάγα ζόμπι τα οποία και πρέπει να εξοντώσετε με τους πιο ευφάνταστους τρόπους, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να λύσετε το μυστήριο και τους λόγους που κρύβονται πίσω από το ξέσπασμα αυτής της νέας πανδημίας των νεκροζώντανων. (Για PC, Xbox One)

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός πως επανήλθε ο αρχικός ήρωας της σειράς, ο βαριόμοιρος φωτορεπόρτερ Frank West. Ο εν λόγω κύριος επέστρεψε στην πόλη Willamette, που είχαμε γνωρίσει στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, για να διαπιστώσει με τρόμο πως τα ζόμπι επέστρεψαν αλλά αυτήν τη φορά δυστυχώς είναι πιο έξυπνα, πιο γρήγορα και πιο φονικά. Πρόκειται για έναν τίτλο του οποίου η ύπαρξη είναι συνυφασμένη με την αδρεναλίνη μια και θα τρέχετε συνεχώς για να σώσετε το τομάρι σας από τα χιλιάδες ζόμπι που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει κάθε δρόμο και κτίριο της άμοιρης πόλης.

Επειδή ουσιαστικά είστε μόνος εναντίον όλων θα πρέπει να επιστρατεύσετε τη φαντασία και την εφευρετικότητά σας ώστε να κατασκευάσετε όπλα συνδυάζοντας τα πιο απίθανα υλικά και αντικείμενα που θα βρείτε μπροστά σας. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο εντοπίσαμε και το πιο διασκεδαστικό στοιχείο του παιχνιδιού και γελάσαμε με τα παράδοξα -αλλά άκρως αποτελεσματικά- όπλα που κατασκευάσαμε. Σαν να μην έφτανε αυτό, μπορείτε να μετατρέψετε συμβατικά οχήματα σε πραγματικά άρματα μάχης κάνοντας κάποιες έξυπνες όσο και απλές μετατροπές. Εντυπωσιακός είναι ο στρατιωτικής κατασκευής εξωσκελετός που σας κάνει πρακτικά άτρωτο, μπορεί να οπλιστεί με πλήθος από καλούδια και μπορεί να σας μετατρέψει σε μια φονική μηχανή με δύο πόδια.

Μη φανταστείτε όμως πως οι αντίπαλοί σας είναι ανυπεράσπιστοι και ανήμποροι. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι καθαρά αριθμητικό μια και υπερέχουν κατά κράτος. Όσους και να εξοντώσετε, όσο αποτελεσματικοί κι αν είστε, θα ξεφυτρώσουν εκατοντάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ζόμπι δεν είναι όλα τα ίδια μια και χωρίζονται βάσει ικανοτήτων σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη και μεγαλύτερη ανήκουν τα συμβατικά ζόμπι. Στη δεύτερη εκείνα που έχουν αναπτύξει κάποιον δείκτη νοημοσύνης και επιτίθενται με διαφορετικούς τρόπους, ενώ είναι πιο γρήγορα. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν εκείνα που είναι τα πιο φονικά, πιο γρήγορα, πιο έξυπνα, καλύπτονται από τις επιθέσεις σας και ταυτόχρονα είναι εκείνα που εξοντώνονται πιο δύσκολα μια και επιδεικνύουν μεγάλη αντοχή στα χτυπήματα. Αυτά ακριβώς τα πλάσματα είναι που θα σας κάνουν συχνά πυκνά τη ζωή… πολύ δύσκολη!

Από τεχνικής άποψης το Dead Rising 4 είναι ένα παιχνίδι με πλήθος αρετών. Κινηματογραφικής ποιότητας γραφικά. Ποικιλία χώρων και διαφορετικών χαρακτήρων που διακρίνονται για τον ρεαλισμό στην απόδοση και τη μοναδική λεπτομέρεια των υφών αλλά και των εντυπωσιακών οπτικών εφέ. Η κίνηση του κεντρικού χαρακτήρα είναι ταχύτατη, ομαλή ακόμη και στην περίπτωση που στη σκηνή συνωστίζονται δεκάδες ζόμπι. Παρέχεται πλήρης ελευθερία κινήσεων σε οποιοδήποτε –εξωτερικό και εσωτερικό- σημείο της πόλης, ενώ δεν υπάρχει πλέον ο άκρως ενοχλητικός και αγχωτικός περιορισμός του χρόνου μέσα στον οποίο πρέπει να ολοκληρώσετε μια δοκιμασία. Η κάμερα που καλύπτει τη δράση εξασφαλίζει οπτική τρίτου προσώπου και κινείται έξυπνα ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεστε αλλά και να εξετάζετε ταχύτατα τον περιβάλλοντα χώρο. Το σύστημα μάχης είναι καλοστημένο με πολύ μικρή καμπύλη εκμάθησης, κάτι που ισχύει και για το σύστημα διαχείρισης όπλων και αντικειμένων που κατασκευάζετε ή περισυλλέγετε.

Εν ολίγοις, το Dead Rising 4 είναι ίσως το πιο παράδοξο και συνάμα διασκεδαστικό δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας!