Dead Rising 2: Off the Record- Οι νεκροί δεν συγχωρούν!Για PS4 & XboxOne

136

Έφτασε επιτέλους η στιγμή να κυκλοφορήσει το θρυλικό DeadRising 2: Off theRecord για τις κονσόλες τελευταίας γενιάς. Μη γελιέστε πως πρόκειται για μια απλή επανέκδοση ώστε να κάνει αρπαχτή η εκδότρια εταιρεία. Πρόκειται για ένα πλήρως ανανεωμένο παιχνίδι, με διαφορετική ιστορία, εξέλιξη και πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες. Για την ακρίβεια, κεντρικός χαρακτήρας είναι και πάλι ο απερίγραπτος FrankWest. Ένας ταλαίπωρος φωτορεπόρτερ που σε μια νύχτα έγινε διάσημος, απέκτησε δόξα και χρήμα, αλλά η επιπολαιότητά του και μια σειρά από σκάνδαλα τον καταστρέψανε. Και κάπως έτσι επέστρεψε θριαμβευτικά στα… αζήτητα.

 

Σε μια προσπάθεια να ανακάμψει, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα παράδοξο realityshow ονόματι TerrorisReality, όπου σκοπός του είναι να σκοτώνει ζόμπι σε… αρένες. Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, τα πράγματα στράβωσαν και η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Τα ζόμπι απελευθερώνονται και πολλαπλασιάζοντας με γεωμετρική πρόοδο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας μυστηριώδης πράσινος καπνός που αναδύεται από τις αποχετεύσεις καθιστά τα ζόμπι πιο έξυπνα, γρήγορα και θανατηφόρα. Σ’ αυτό το χάος ο FrankWest βρίσκει τον σκοπό που πρέπει να υπηρετήσει. Να σκοτώσει όσα περισσότερα ζόμπι μπορεί και να ξεδιαλύνει το μυστήριο της παρουσίας τους στην πόλη. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα σενάριο που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τον βασικό άξονα αναφοράς πανάκριβης και άκρως εντυπωσιακής κινηματογραφικής παραγωγής.

 

Τι έχουμε λοιπόν στα χέρια μας; Ένα καθαρόαιμο παιχνίδι μάχης σώμα με σώμα, προοπτικής τρίτου προσώπου, μπολιασμένο με στοιχεία τρόμου. Συνδυάζει λοιπόν πληθώρα στοιχείων από διαφορετικά είδη τα οποία όμως συνυπάρχουν αρμονικά, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό από το άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί ο τίτλος να μοιάζει χαοτικός με τις ορδές εκατοντάδων ζόμπι να σας επιτίθενται από όλες τις πλευρές, αλλά με τον χρόνο θα διαπιστώσετε πως με τη σωστή τακτική θα είστε σε θέση να δώσετε σωτήριες λύσεις, κατατροπώνοντάς τα, έστω και με δυσκολία. Βέβαια, θα πρέπει να επιστρατεύσετε και την επινοητικότητα/ εφευρετικότητά σας ώστε να κατασκευάζετε θανατηφόρα όπλα από καθημερινά αντικείμενα. Αναντίρρητα, πρόκειται για μία από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές του παιχνιδιού, οι οποίες μάλιστα κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις για εσάς και δυσάρεστες για τους αντιπάλους σας.

 

Από πλευράς μηχανικής το παιχνίδι αριστεύει μιας και η ταχύτητα παραμένει σταθερή ακόμη κι όταν αντιμετωπίζετε δεκάδες αντιπάλους. Η κίνηση παραμένει φυσική και οι έλεγχοι του κεντρικού ήρωα αποδεικνύονται ακριβείς χωρίς κολλήματα και άλλα παρατράγουδα. Με λίγα λόγια, έχουμε ένα προσεγμένο και άκρως αποτελεσματικό gameplay, το οποίο μάλιστα έχει πολύ μικρή καμπύλη εκμάθησης.

 Dead2

Ο τομέας των γραφικών δεν έχει απλά αναβαθμιστεί, αλλά έχει και κατά περίπτωση επανασχεδιαστεί ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την υπολογιστική ισχύ που εξασφαλίζουν οι κονσόλες τελευταίας γενιάς. Την παράσταση κλέβουν σαφώς τα ζόμπι με την αληθοφάνεια αλλά και την ποικιλία τους, ενώ ο ομαλά αυξανόμενος βαθμός δυσκολίας του τίτλου το καθιστά πραγματική πρόκληση ακόμη και για τους πιο έμπειρους παίκτες. Τα εναλλασσόμενα τρισδιάστατα αστικά περιβάλλοντα είναι σχεδιασμένα λεπτομερώς με ζωηρά χρώματα, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να τα απολαύσετε μιας και συνεχώς καραδοκεί ο κίνδυνος από τις ορδές των ζόμπι που σας καταδιώκουν ανηλεώς. Οι κραυγές του θα στοιχειώσουν τις νύχτες σας και από αυτή την άποψη θα λέγαμε πως η προγραμματιστική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα αγωνίας.

 

Τέλος, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως οι όποιες επιλογές σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα καθορίσουν και την κατάληξή του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο τίτλος τελειώνει με πέντε διαφορετικούς τρόπους. Τον νου σας λοιπόν στις σεναριακές ανατροπές που θα βρείτε μπροστά σας. Άκρως απολαυστική εμπειρία!