BMW Motorrad Concept Link. Σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας!

572

Στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017, το BMW Group παρουσίασε το όραμά του για ένα δίτροχο μέσο μετακίνησης στην πόλη μηδενικών ρύπων: το BMW Motorrad Concept Link.
Εμπνευσμένη από το πρόγραμμα BMW Motorrad Vision Next 100, η σχεδιαστική μελέτη συνδυάζει την ψηφιακή συνδεσιμότητα με τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη πάνω σε δύο τροχούς. Χαράζει νέους δρόμους και προχωρά πέρα από τις καθιερωμένες αντιλήψεις στον τομέα του design και της τεχνολογίας.

Νέα κατηγορία στο design
Το χαμηλό, μακρύ αμάξωμα και η επίπεδη σέλα σε συνδυασμό με τη διαγώνια ανάπτυξη του μπροστινού τμήματος δημιουργούν μία μοντέρνα και εντελώς ξεχωριστή σιλουέτα. Η χρήση χρωμάτων τονίζει ακόμη περισσότερο αυτή την αισθητική: το μπροστινό φέρινγκ σε χρώμα Liquid Metal Titanium κάνει αντίθεση με το σχεδόν ματ σώμα. Οι χρωματισμοί έχουν διαγώνιο προσανατολισμό υπογραμμίζοντας τη δυναμική του BMW Motorrad Concept Link.
Ό,τι πρέπει για αστική μετακίνηση
Η νέα, εμφατικά λειτουργική αρχιτεκτονική συνεπάγεται με κορυφαία απόλαυση στην οδήγηση χάρη στο σύστημα E-drive. Το BMW Motorrad Concept Link είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης μετακίνησης στην πόλη με τη γρήγορη επιτάχυνση και τον εύκολο χειρισμό του. Χάρη στο χαμηλό ύψος, μπορείς να καθίσεις εύκολα στη σέλα από το πλάι ή από πίσω. Η όπισθεν δίνει τη δυνατότητα εύκολων ελιγμών και το καθιστά ιδανικό στο παρκάρισμα σε στενούς χώρους μέσα στην πόλη.

Ενσωματώνει σύγχρονη τεχνολογία
Τα έντονα περιγράμματα των πλευρικών πάνελ που πλαισιώνουν τον σκούρο πυρήνα του οχήματος βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση, προσφέροντας προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Τα πλαϊνά των τροχών είναι πλήρως καλυμμένα, υπογραμμίζοντας συνολικά τη σύγχρονη εμφάνιση.
Το BMW Motorrad Concept Link αναδεικνύει σκόπιμα την τεχνολογία ως κομμάτι του σχεδιαστικού πακέτου. Για τον λόγο αυτόν, τα πλευρικά πάνελ δεν καλύπτουν πλήρως το πίσω μέρος αλλά εκτείνονται κατακόρυφα σαν μικρές πτέρυγες αφήνοντας σε κοινή θέα τεχνικά στοιχεία όπως ο κινητήρας, οι ψύκτρες, το μονόμπρατσο ψαλίδι, το μονό αμορτισέρ και ο οδοντωτός ιμάντας. Ταυτόχρονα βελτιώνουν τη ροή του αέρα από αεροδυναμική άποψη. Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα έχουν ενσωματωθεί στα πίσω πλευρικά πάνελ με τη μορφή δύο ανάλαφρων ημικυκλικών στοιχείων.

Πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης
Οι έντονες αντιθέσεις χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις καθαρές γραμμές του BMW Concept Link για να του προσδώσουν μια δυνατή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Τα πορτοκαλί καλώδια που συνδέουν τη δέσμη συσσωρευτών με τον κινητήρα στη δεξιά πλευρά συνιστούν μία έντονη αντίθεση υποδηλώνοντας αυτοπεποίθηση. Η διατομή τους προδίδει την ισχύ του κινητήρα.
Η σέλα είναι επίσης εντυπωσιακή, λειτουργική όσο και οπτική, με εντελώς επίπεδο σχήμα που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το κυρίως σώμα του οχήματος. Αυτό αναδεικνύει την ανάλαφρη όψη του οχήματος από το πλάι και δείχνει ευελιξία και ευκολία στο χειρισμό. Κάτω από τη σέλα διακρίνεται ο αλουμινένιος σκελετός. Η σέλα προσαρμόζεται σε διαφορετικές απαιτήσεις και με διάφορους τρόπους. Μπορεί να μετατραπεί από σπορ μονόσελο, σε σέλα για δύο επιβάτες και σε οτιδήποτε ανάμεσα στα δύο, χαρίζοντας στο concept όχημα μία εντελώς προσωπική εμφάνιση και λειτουργικό χαρακτήρα.
Οι επιπλέον επιλογές εξατομίκευσης, όπως τα πλευρικά πάνελ σε διαφορετικούς χρωματισμούς ή οι εναλλακτικές ζελατίνες, επιτρέπουν στον αναβάτη να εκφράσει την προσωπικότητά του, καθιστώντας το BMW Motorrad Concept Link ιδανικό σύντροφο σε όλες τις συνθήκες.


Έξυπνος ρουχισμός αναβάτη

Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο όχημα και στον εξοπλισμό του αναβάτη έχει προοπτικές όσον αφορά την ασφάλεια, την άνεση, την ευχρηστία και την εμπειρία της οδήγησης. Στο BMW Motorrad Concept Link, ο ρουχισμός του αναβάτη είναι συνδεδεμένος με το όχημα. Για παράδειγμα, μια κίνηση του βραχίονα μπορεί να ανοιγοκλείσει το συρόμενο πορτάκι του χώρου αποσκευών. Μια ραφή στον βραχίονα οριοθετεί την ενεργή περιοχή. Ο ρουχισμός του αναβάτη εισάγει μια νέα μόδα και σκόπιμα δε θυμίζει εξοπλισμό μοτοσικλέτας. Ελαφριές επωμίδες και επαγκωνίδες έχουν ενσωματωθεί στο στιλάτο κοντό σακάκι που είναι φτιαγμένο από αδιάβροχο, μάλλινο ύφασμα. Ωστόσο, τα προστατευτικά δεν διακρίνονται κάτω από το μοντέρνο σχέδιο του σακακιού.
Συνδυάζοντας μηδενικούς ρύπους με δυναμική οδήγηση, μία νέα σχεδιαστική γλώσσα, συνδεσιμότητα και λειτουργικό ρουχισμό αναβάτη υψηλής μόδας, το BMW Motorrad Concept Link ενσωματώνει την αντίληψη της BMW Motorrad για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων.