BattleHack Athens 2015: Πόσο καλός χάκερ είσαι;

124

Η PayPal και η Braintree δίνουν την ευκαιρία στους τοπικούς προγραμματιστές να βοηθήσουν την κοινότητά τους, να επιδείξουν τις ικανότητες και να μοιραστούν τις ιδέες τους, διαγωνιζόμενοι ενάντια στους κορυφαίους hackers της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης.
Οι νικητές του κάθε τοπικού διαγωνισμού BattleHack θα ταξιδέψουν στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, για να συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Τελικό του BattleHack (14 & 15 Νοεμβρίου 2015), όπου οι αντίπαλες ομάδες θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων.

Το BattleHack Athens θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί το Σάββατο 30 Μαῒου, έως τις 5 το απόγευμα την Κυριακή 31 Μαῒου 2015, στο “The Hub Events”.
Συγκέντρωσε την ομάδα σου και δήλωσε τώρα συμμετοχή στο BattleHack της Αθήνας:https://2015.battlehack.org/athens

Οι Διαγωνιζόμενοι

Η Αθήνα φιλοξενεί την πιο επική σειρά hackathon του κόσμου, το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαῒου 2015. Το BattleHack Athens προσκαλεί Ευρωπαίους προγραμματιστές, χάκερ, τεχνικούς υπολογιστών και όσους άλλους επιθυμούν να διαγωνιστούν, δημιουργώντας μια εφαρμογή για το κοινό καλό, όπου θα έχει ενσωματωθεί η API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) της PayPal ή αρχεία SDK (Software Development Kit) της Braintree. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στη θεματολογία του BattleHack και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικητές και επιλαχόντες των περασμένων ετών έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν εκ νέου, με την προϋπόθεση όμως να υποβάλουν καινούργιες και μοναδικές εφαρμογές.

Η Αρένα της Μάχης

Προκειμένου οι συμμετέχοντες στο BattleHack να διατηρήσουν την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού καθόλη την 24ωρη διάρκεια της διοργάνωσης, θα προσφέρονται γκουρμέ εδέσματα, απολαυστική μπύρα, αλλά και μασάζ. Την πρώτη ημέρα του BattleHack Athens, οι διαγωνιζόμενοι θα δηλώσουν τα ονόματά τους, θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα σχηματίσουν ομάδες αναλόγως των δεξιοτήτων τους και θα γνωρίσουν τους κριτές προτού ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, το hacking θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και θα κορυφωθεί το μεσημέρι, οπότε και η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία στις πλέον ξεχωριστές και πρωτοποριακές εφαρμογές.

Η Αψιμαχία

Κάθε αυτόνομη εφαρμογή που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα αξιολογηθεί με βάση την ποιότητα του κώδικά της και την ενσωμάτωση της επιβαλλόμενης AP, και όχι με το κατά πόσο είναι εφικτή η εμπορική της εκμετάλλευση. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένα ονόματα του χώρου, όπως ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal/Braintree_Dev., ο George Psistakis, Ιδρυτής των Blendo και Apirise, και ο George Kasselakis, Partner του Openfund, και όλοι τους ανυπομονούν να ανακαλύψουν τα σπουδαιότερα ταλέντα και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των προγραμματιστών της περιοχής.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, το BattleHack δημιουργεί ένα αληθινά απελευθερωμένο περιβάλλον για τους προγραμματιστές, όπου ουδείς προτίθεται να μεροληπτήσει υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσει το έργο των developers, με κανέναν τρόπο.

Τα Τρόπαια

Οι νικητές του BattleHack Athens θα κερδίσουν πέλεκεις, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή για τον Παγκόσμιο Τελικό στην Silicon Valley, και βέβαια την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ως “Κορυφαίοι Προγραμματιστές της Ελλάδας” τους νικητές από άλλες τοπικές διοργανώσεις του BattleHack 2015 στην μεγάλη τελική διοργάνωση. Το βραβείο για τον πρώτο επιλαχόντα θα είναι μια κονσόλα XBOX One 500GB και για τον δεύτερο επιλαχόντα ένα κιτ ADAFRUIT ARDX V1.3.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 2015.battlehack.org. Εκεί μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής, το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, πληροφορίες λοιπών συνεργατών, διάφορα βίντεο, καθώς και απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal/Braintree_Dev., ανυπομονεί να ξεσκεπάσει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα της περιοχής, κινητοποιώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινότητα των προγραμματιστών.

“Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και βρίσκουμε μια σειρά από ξεχωριστά hacks και apps που παρείχαν καινοτόμες λύσεις στην τοπική κοινότητα και ανυπομονούμε να δούμε πάλι φέτος τους εγχώριους προγραμματιστές να παρουσιάζουν τις δεξιότητες και την δημιουργικότητά τους.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, δεν πρόκειται να μεροληπτήσουμε υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσουμε το έργο τους, με κανέναν τρόπο. Αξιολογούμε την καθεμία εφαρμογή, με βάση την ποιότητα του κώδικά της και την ενσωμάτωση των δικών μας API. Με το να βοηθάμε τους προγραμματιστές να νομισματοποιήσουν τις ιδέες τους, όχι μόνο διευκολύνουμε την καινοτομία, αλλά παράλληλα στηρίζουμε τις εταιρείες της νέας γενιάς, που διαθέτουν τις δυνατότητες να γίνουν εξίσου ριζοσπαστικές και επιτυχημένες όπως η Uber και η Airbnb”