Αυλαία για το Athens Open Air παρουσία Αλεξάντρ Ντεσπλά

118

  Αλεξάντρ Ντεσπλά

Το φετινό καλοκαίρι κύλησε εξαιρετικά για το Athens Open Air Film Festival. Οι προβολές του γέμισαν με κόσμο, ενώ πρωτοβουλίες όπως η προβολή των «Δύσκολων Αποχαιρετισμών: Ο Μπαμπάς μου» με υπότιτλους (SDH ) και ταυτόχρονη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ. ) έδωσαν την σπάνια ευκαιρία σε κωφούς, βαρήκοους και τυφλούς να ζήσουν τη μαγεία της 7ης Τέχνης. Πραγματικά μια αξιέπαινη κίνηση από τους διοργανωτές. 

Μια επιτυχημένη διοργάνωση οφείλει να έχει, όμως, και την τελετή λήξης που της αξίζει. Το Σάββατο 5/9 (9.00 μ.μ. ) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος πέφτει η αυλαία του 5ου Athens Open Air Film Festival με την προβολή του «Απίθανου Κου Φοξ», του αριστουργηματικού animation που σκηνοθέτησε ο Γουές Άντερσον το 2009. 

Η είδηση, βέβαια, είναι ότι στο κλείσιμο του φεστιβάλ θα βρεθεί ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνο-Γάλλος συνθέτης που έγραψε το εξαιρετικό soundtrack του animation. Λίγες μέρες πριν την συναυλία του στο Ηρώδειο, ο Ντεσπλά δίνει το παρών στην τελετή λήξης του Athens Open Air, μεταφέροντας λίγη από την χολιγουντιανή του λάμψη στην Ταινιοθήκη.