Αυξημένη κίνηση δεδομένων κατέγραψε αυτό το καλοκαίρι η Wind

101

Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στη χρήση των κινητών τηλεφώνων φέτος το καλοκαίρι και ιδιαίτερα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της Wind. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Χαλκιδική αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη χρήση του κινητού καθώς οι φωνητικές κλήσεις στο δίκτυο της Wind αυξήθηκαν κατά 230% σε σύγκριση με μια μέση εβδομάδα του έτους, ενώ αντίστοιχα αυξήθηκε 7 φορές η χρήση Mobile Internet. Πίσω δεν έμειναν ούτε οι Κυκλάδες, που διπλασίασαν τον όγκο κλήσεων ενώ πενταπλάσιος ήταν ο όγκος δεδομένων που έστειλαν μέσω του κινητού τους οι επισκέπτες των κυκλαδίτικων νησιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα Επτάνησα και συγκεκριμένα η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στη χρήση Mobile Internet αυτό το καλοκαίρι, αγγίζοντας το 800%.

Όπως σημειώνεται, οι ξένοι επισκέπτες έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στην αύξηση της χρήσης. Οι Άγγλοι είναι και φέτος το καλοκαίρι οι πιο ομιλητικοί στο κινητό τους, ακολουθούμενοι από τους Ρώσους και τους Ιταλούς. Στα roaming data, που σημειώνουν αύξηση 300%, τα σκήπτρα κρατάνε οι Δανοί που προτιμούν να επικοινωνούν με φωτογραφίες και μέσω social media παρά να μιλούν στο κινητό τους. Την πεντάδα των πρωταθλητών στα roaming data μέσω του δικτύου της Wind συμπληρώνουν το Ην. Βασίλειο, η Νορβηγία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

“Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 5ετία, η Wind έχει εκσυγχρονίσει όλες τις υποδομές της εξασφαλίζοντας χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες ώστε να υπάρχει πολύ καλή εμπειρία όχι μόνο στην κάλυψη αλλά και στη χρήση του mobile Internet ακόμα και για τέτοιες ιδιαίτερα απαιτητικές περιόδους. Έτσι τόσο οι Έλληνες συνδρομητές της εταιρείας όσο και οι ξένοι επισκέπτες που κάνουν περιαγωγή στο δίκτυο της Wind χρειάζονται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να ανεβάσουν μία selfie διακοπών από το κινητό τους στο Facebook” καταλήγει η ανακοίνωση.