Αυξημένες οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο των Επικοινωνιών

362

Τη δυνατότητα να παράγει θέσεις εργασίας, τροφοδοτώντας την απασχόληση και συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας, συνεχίζει να επιβεβαιώνει ο κλάδος των Επικοινωνιών και Μεταφορών στην Ελλάδα. Οι εργοδότες του τομέα προβλέπουν αισιόδοξο ρυθμό προσλήψεων κατά το προσεχές τρίμηνο, καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +18%. Οι προοπτικές αυτές είναι οι ισχυρότερες, που έχουν καταγραφεί σε περισσότερα από δύο χρόνια, βελτιωμένες κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2017 και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το 4ο τρίμηνο του 2017, το 20% των εργοδοτών συνολικά στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης  διαμορφώνονται στο +15% και πρόκειται για τις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια. Οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Αναλυτικά, οι Έλληνες εργοδότες καταγράφουν μέτριες προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017. Ενώ το 20% των εργοδοτών προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 11% αναμένει μείωση και το 66% δεν περιμένει κάποια αλλαγή.

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε τρεις τομείς, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +21% στον τομέα Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, +20% στον τομέα της Γεωργίας και +18% για τον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Οι πιο επιφυλακτικές Προοπτικές, τη τάξης του +6%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Τουρισμού.