Ασφαλέστερες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο με το Kaspersky Threat Lookup

455

Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα του Kaspersky Threat Lookup – η υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας στοχεύει στην βελτίωση της αντιμετώπισης περιστατικών διαδικτυακής παραβίασης και εγκληματολογικής έρευνας αναφορικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από τις επιχειρήσεις. Το Kaspersky Threat Lookup παρέχει πρόσβαση σε πολλά petabytes παγκόσμιων πληροφοριακών δεδομένων ασφάλειας, που ενημερώνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η συνεχώς ενεργή διαδικτυακή υπηρεσία βοηθά τις επιχειρήσεις να αναλύσουν σωστά τα ψηφιακά δεδομένα υπό το πρίσμα ενός περιστατικού παραβίασης της διαδικτυακής τους ασφάλειας και να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για να επιταχύνουν την ανίχνευση και την αποκατάσταση του συστήματός τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, με συμμετοχή περισσότερων των 4.000 εκπροσώπων επιχειρήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, που πραγματοποίησε η Kaspersky Lab και η B2B International το 2016, ο χρόνος είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας ως προς την ανίχνευση και την αντιμετώπιση κάποιου περιστατικού ασφαλείας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας εάν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μια παραβίαση ασφαλείας άμεσα θα καταβάλουν πάνω από το 100% του κόστους αποκατάστασης της ζημιάς έναντι αυτού που θα πλήρωναν εάν ανιχνευόταν και αντιμετωπιζόταν η απειλή σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Το μέσο κόστος αποκατάστασης της παραβίασης που παραμένει απαρατήρητη για μια εβδομάδα ή περισσότερο ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α., ενώ ο μετριασμός περιστατικών που εντοπίζονται αμέσως μπορεί να κοστίσει ως 400.000 δολάρια Η.Π.Α., σχεδόν το ήμισυ του συνολικού μέσου όρου του κλάδου. Η ανίχνευση και η αντιμετώπιση είναι χρονικά μερικές από τις πιο κρίσιμες δραστηριότητες στην ημερήσια διάταξη των κέντρων εργασιών ασφάλειας (SOC) σε οργανισμούς παγκοσμίως και απαιτούν και τα δύο αξιόπιστες πληροφορίες ασφάλειας και ελέγχου της πληροφορίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες Threat Lookup της Kaspersky Lab μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  Security Intelligence Services της εταιρείας. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην αναλυτική περιγραφή των υπηρεσιών (PDF).