Απολογισμός ενέργειας ενίσχυσης προσφύγων από την ACS και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

69

Πάνω από 43 τόνους δεμάτων συγκέντρωσε και μετέφερε συνολικά η ACS από όλα τα μέρη της Ελλάδας για τους πρόσφυγες στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Κω και στης Σάμου, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» και τους Τοπικούς Φορείς των νησιών.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 9/11/15 έως και την Παρασκευή 13/11/15 οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα συγκέντρωσαν και έστειλαν δωρεάν, μέσω του Δικτύου Καταστημάτων ACS, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων, τα οποία συνολικά δέχθηκαν τον παρακάτω όγκο δεμάτων: 

Προορισμός

Αποστολές

Βάρος (κιλά)

ΛΕΣΒΟΣ

1.669

19.240,6

ΧΙΟΣ

1.383

13.824,1

ΚΩΣ

585

5.773,2

ΣΑΜΟΣ

443

5.039,2

Σύνολο

   

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ACS, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συμφωνία δωρεάν μεταφοράς ειδών για τα παιδιά των προσφύγων (ρούχα και γάλατα διαρκείας) που συγκεντρώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, από ένστολους αλλά και απλούς πολίτες, για το χρονικό διάστημα από 16/11/15 έως και 30/11/15. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ.: http://www.posyfy.gr/index.php/blog-layout/523-sos-gia-ta-paidia 

Σχετικά με την ACS

Η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Α.Ε.Ε., εταιρεία του Ομίλου Quest, λειτουργεί στην Ελληνική αγορά από το 1981 και αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier). Απασχολεί 3.000 εξειδικευμένους εργαζομένους και διαθέτει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνογνωσία στον χώρο της στην Ελλάδα, ενώ είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001. Διαθέτει τις πιο σύγχρονες υποδομές σε μηχανογραφικό εξοπλισμό, καθώς και αυτόματα συστήματα διαλογής και παρακολούθησης/εντοπισμού των αποστολών. Διαθέτει το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο καταστημάτων ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία, με περισσότερα από 350 καταστήματα, τα οποία καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Η ACS επενδύει συνεχώς σε υποδομές και στο σχεδιασμό νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών και προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πελατών της, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης των αναγκών της αγοράς.