Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων με την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

68

Η SamsungElectronicsυποστηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη, ως απαραίτητο εφόδιο για την κάλυψη των 900.000 εκτιμώμενων κενών θέσεων εργασίας έως το 2015 στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

 

Η Samsungήταν Χρυσός Χορηγός του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Σκοπός της Samsungείναι να αναδείξει τη σημασία της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων, που θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια των νέων στην αναζήτηση εργασίας στο μέλλον. Η Samsungυποστηρίζει έμπρακτα την πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες, συνεισφέροντας σημαντικά στην επιμόρφωση των νέων, μέσω της συμμετοχής της σε δράσεις, όπως το InnovAthens, το νέο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που δημιούργησε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το AthensΣynergiesκαι τη Samsung.

 

Όπως δήλωσε ο SangWooKim, Πρόεδρος του τμήματος CorporateAffairs στη SamsungElectronics Ευρώπης: «Στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε το παράδοξο μεταξύ του υψηλού επιπέδου ανεργίας των νέων και των 900.000 εκτιμώμενων κενών θέσεων ως το 2015, στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η Samsung επιθυμεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή ευκαιριών επιμόρφωσης προς τους νέους. Γι’ αυτό μεταξύ του 2013 και 2019, τα προγράμματα της Samsung θα ωφελήσουν περισσότερους από 400.000 νέους σε 31 χώρες της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας στην πρωτοβουλία GrandCoalitionforDigitalJobs της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Oκ. ChoongSoonLee, Πρόεδρος της SamsungElectronicsHellasδήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε στο ταλέντο και τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι όλοι οι νέοι θα έχουν πρόσβαση στις έξυπνες τεχνολογίες και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτές οι δεξιότητες θα είναι τα απαραίτητα εφόδια που θα υποστηρίξουν τη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην απασχόληση».

 

Ο HeadofCorporateCitizenshipEurope της SamsungElectronics, κ. WouterBramVonTol, συμμετείχε στο πάνελ του workshop “Turninge-skillsintojobs”, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο η αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Samsungέδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να εγγραφούν πρώτοι στα workshops του InnovAthens. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά στις 13 Μαΐου και αφορά την παροχή δεξιοτήτων στην ανάπτυξη εφαρμογών για SmartTVs, τις τεχνικές γνώσεις, που σχετίζονται με την επισκευή των smartphones, καθώς και το σεμινάριο με θέμα «Επικοινωνιακές δεξιότητες παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών στα αγγλικά», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο.