Αντιδράσεις για το σποτ της Wind

85

Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) στο νέο σποτάκι της Wind για την καρτοκινητή τηλεφωνία της Free2Go με θέμα τη ληστεία σε τράπεζα υποχρέωσε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να λογοκρίνει το διαφημιστικό χιουμοριστικό φιλμάκι. Σύμφωνα με το σουρεαλιστικό σενάριο της ταινίας, ο αρχιληστής συμμορίας που εισέβαλε σε τράπεζα κάποια στιγμή διατάζει «όλοι κάτω εκτός από τους κλέφτες» και ο φακός δείχνει έναν άνδρα με κοστούμι πίσω από ένα γραφείο να σηκώνεται όρθιος μαζί με τους ληστές.

Το επίμαχο πλάνο, διάρκειας δύο δευτερολέπτων, θεωρήθηκε πως προσβάλλει τη δουλειά των εργαζομένων στις τράπεζες και μειώνει την προσωπικότητά τους. «Οι καιροί είναι ύποπτοι και δεν μπορεί εμμέσως πλην σαφώς να εμφανίζεται, σύμφωνα με το σενάριο, ένας τραπεζικός υπάλληλος ως κλέφτης. Ετσι στοχοποιούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας Τύπου και Επικοινωνίας της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Φωτόπουλος.

Η Ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε χθες στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας επανόρθωση. Η Wind, από την πλευρά της, υποστήριξαν στα «ΝΕΑ» κύκλοι της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων και ενεργοποίησε τον μηχανισμό της ώστε να εξαιρεθεί η επίμαχη σκηνή από το τηλεοπτικό σποτάκι.