Άνοδος 3,9% στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως

100

Σύμφωνα με την Gartner, οι πωλήσεις smartphones κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016 σημείωσαν παγκοσμίως άνοδο σε ποσοστό 3,9%, με 349 εκατομμύρια συσκευές να βρίσκονται σε χρήση στα χέρια των καταναλωτών.

Η ανάπτυξη των πωλήσεων smartphones, όπως σημειώνει το naftemporiki.gr, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 3G και LTE ήταν ο καθοριστικός παράγοντας ανόδου των πωλήσεων,με το Android να παραμένει το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα, καθώς το συναντά κανείς στο 84% των συσκευών που πωλήθηκαν. Αντίθετα, η Apple είδε τις πωλήσεις του iPhone σε παγκόσμιο επίπεδο να σημειώνουν πτώση της τάξης του 14%.

Η GfK από την μεριά της, είδε στις έρευνές της τη σημασία που έχει η κινεζική αγορά smartphones στα παγκόσμια μεγέθη, όπου το πρώτο τρίμηνο του 2016 πωλήθηκαν 109,2 εκατομμύρια συσκευές. Ακολουθεί η Βόρεια Αμερική με πωλήσεις 45,4 εκατομμυρίων smartphones. Στις προβλέψεις της για το σύνολο του 2016, η GfK περιμένει να δει αποστολές 411,5 εκατομμυρίων smartphones στην Κίνα, 197,4 εκατομμυρίων συσκευών στην Βόρεια Αμερική και άλλων 182,7 εκατομμυρίων smartphones στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η εταιρεία που κατέκτησε την πρώτη θέση σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2016 είναι η Samsung, παρόλο που οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση 1.1% σε σχέση με το περσινό πρώτο τρίμηνο.