Ανεβαίνει η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα

63

Αν και η οικιακή ψυχαγωγία ήταν ένας από τους πρώτους τομείς του ελληνικού νοικοκυριού που γνώρισε μεγάλες περικοπές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η συνδρομητική τηλεόραση συνεχίζει να καταγράφει πολύ υψηλά νούμερα, καταδεικνύοντας έτσι ότι οι έλληνες καταναλωτές την έχουν υποδεχτεί πολύ θερμά.

 

Όπως καταγράφει δημοσίευμα του euro2day.gr, η Novaφαίνεται να κρατάει τα ηνία της συγκεκριμένης αγοράς, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι συνδρομητές της Νova αυξήθηκαν κατά 12,8%, φτάνοντας τα 373.049 νοικοκυριά, έναντι 330.645 το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

 

Πολύ υψηλά επίπεδα συνδρομητών καταγράφει και ο ΟΤΕ, καθώς σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου, στο τέλος του Ιουνίου η υπηρεσία ΟΤΕ TV είχε 175.000 πελάτες σημειώνοντας αύξηση 26.000 πελατών στο τρίμηνο. Η αύξηση της συνδρομητικής βάσης συνεχίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και, σύμφωνα με πηγές του ΟΤΕ, η υπηρεσία έχει σήμερα περισσότερους από 230.000 συνδρομητές.

 

Το δικό της video club για τους συνδρομητές της έχει «στήσει» η HOL, η οποία πλέον με την υπηρεσία hol my tv, πέρα από το hol video club, προσφέρει πρόσβαση και σε ελεύθερα κανάλια.

 

Σκέψεις για ανάπτυξη webτηλεόρασης έχει και η CytaΕλλάδος, η οποία σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω διαδικτύου. Η εταιρεία εκτός από τις κινήσεις στον χώρο της τηλεόρασης, σχεδιάζει παράλληλα να ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος» (Mobile Virtual Νetwork Operators) μέσω του δικτύου της Vodafone.