Ανάπτυξη αναμένεται για την εικονική & επαυξημένη πραγματικότητα

107

Ανάπτυξη αναμένεται να γνωρίσουν οι κλάδοι της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, αφού ώς το 2020 εκτιμάται ότι θα παραγάγουν έσοδα $162 δισ., με την αγορά να μεγεθύνεται κατά περίπου 31 φορές σε σχέση με σήμερα.

Η παγκόσμια αγορά, που σχετίζεται με την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) και την Εικονική Πραγματικότητα (VR), σύμφωνα με την IDC, αναμένεται να αγγίξει το 2016 τα $5,2 δισ., ενώ μέχρι το 2020 θα διευρύνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 181,3%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, που περιλαμβάνονται σε σχετικό report (Semiannual Augmented and Virtual Reality Spending Guide), οι πωλήσεις AR και VR hardware θα παράγουν περισσότερο από το 50% των παγκόσμιων εσόδων του κλάδου έως το 2020. Ανάλογα ανοδική πορεία αναμένεται και για το software, που σχετίζεται με την αγορά του AR/VR, με τα έσοδα του τομέα να διευρύνονται κατά 200% το 2016.

Σύμφωνα, πάντως, με τους αναλυτές, αυτοί οι ρυθμοί ανόδου για το λογισμικό AR/VR θα ανακοπούν τα επόμενα χρόνια προς όφελος των υπηρεσιών, που σχετίζονται με την Επαυξημένη και την Εικονική Πραγματικότητα.

Η IDC προβλέπει ότι τη διετία 2016-2017, ο κλάδος του VR θα είναι το πιο δυναμικό τμήμα της αγοράς, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι από το 2017 ο τομέας του AR είναι αυτός που θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.