Ανακοινώθηκε το iOS7, OSX και το καινούριο Mac Pro από την Apple

29

Δευτέρα 10/6/2013 η Apple ανακοινώνει την επόμενη γενιά στα λειτουργικά της συστήματα ξεκινώντας με το καινούριο OSX με όνομα Mavericks.

Το καινούριο OSX θα έρχεται εγκατεστημένο με iBooks, Maps, notifications και άλλα features δανεισμένα από το iOS. Γενικά το καινούριο λειτουργικό της Apple φαίνεται να είναι στημένο κυρίως με στόχο τα Macbooks καθώς η εξοικονόμιση ενέργειας παίζει βασικό ρόλο στον τρόπο λέιτουργίας του. Γενικά τα performance graphs μας δείχνουν το καινούριο OSX x1,4 με x1,5 φορές ταχύτερο από το Mountain Lion.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Apple έδειξε και το καινούριο iOS. To iOS 7 έρχεται ανανεωμένο, ανασχεδιασμένο και δυνατότερο από ποτέ. Με καινούριεσ λειτουργίες όπως το Control Center που δίνει τη δυνατότητα να χειριζόμαστε βασικές λειτουργίες των iOS συσκευών μας χωρίς να χρειάζεται να τις ψάχνουμε στα settings. Άλλα καινούρια features του iOS7: Ανανεωμένο Notification Center και Multitasking πιό εύχρηστη camera και καινούριες απιλογές σχετικά με τις φωτογραφίες και το cloud sharing και φυσικά καινούριο Safari. To iOS7 θα είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο του 2013, λογικά με την απόμενη γενιά iPhone.

Τέλος, μετά από κάμποσα χρόνια η Apple αλλάζει τo Mac Pro, με κατι που μόνο με desktop υπολογιστή δε μοιάζει. Το καινούριο και πολύ ιδιαίτερο design είναι φτιαγμένο με αρκετά προτότυπη λογική με configurations επεξεργαστών που φτάνουν τους 12 πυρήνες, ECC μνήμες που τρέχουν στα 1866Mhz (DD3) και τους ταχύτερους σκληρούς δίσκους που έχει χρησιμοποιήσει η Apple ποτέ. Ανάμεσα στις καινοτομίες του καινούριου Mac Pro είναι το Thunderbolt 2 Port, το γεγονός ότι το Mac Pro θα έρχεται standard με 2 επεξεργαστές γραφικών και το Unified Thermal Core που ήρθε να αντικαταστήσει τις κοινές ψύκτρες κρατώντας ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας για τους επεξεργαστές και τους σκληρούς δίσκους.