Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ζητά ο δήμαρχος Πεντέλης

44
 
 
 

Δεύτερη, μέσα σε έξι μήνες, επιστολή, στέλνει προς τους αρμοδίους, ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ενάντια στις εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Αιχμή του δόρατος και στις δυο επιστολές αποτελεί το αίτημα να νομοθετηθεί τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προβλέπεται θετική άποψη του δημοτικού συμβουλίου του εκάστοτε δήμου.

Ο κ. Στεργίου επισημαίνει τα προβλήματα υγείας, αλλά και επικοινωνίας, που συνεπάγονται για τους κατοίκους οι κεραίες. Τονίζει ότι ο δήμος κινδυνεύει από ένα «δάσος», από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ατελέσφορη συνέπεια είναι ένας «δικαστικός παραλογισμός» με «καθημερινές εκδικάσεις» υποθέσεων, που αφορούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας «με τους πολίτες να αντιστέκονται στη χωροθέτησή τους, τις εταιρείες να επιδιώκουν με κάθε μέσο να τις τοποθετήσουν, το κράτος να αποφασίζει με τη σιγουριά του «μακριά το πρόβλημα από μένα» και τον δήμο να τρέχει στα δικαστήρια και να πληρώνει».

Τη χθεσινή επιστολή ο δήμαρχος απευθύνει προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλο, τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Κατά την προηγούμενη επιστολή του, που απευθυνόταν προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και κοινοποιούσε στην Περιφέρεια Αττικής, τους προέδρους ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ, ζητούσε ειδικά από τον περιφερειάρχη Αττικής να τροποποιήσει το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ώστε να προβλέπονται τελεσίδικες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ