Alcatel OneTouch Idol 3: Προσιτό, με καλά specs και έκπληξη στο software!

70

Πολύ σύντομα θα διατεθεί και στην ελληνική αγορά το Idol 3 της Alcatel OneTouch, το νέο smartphone της εταιρείας που προσφέρει πολύ ικανοποιητικές φωτογραφίες, δυνατά ηχεία, αλλά και ένα πολύ χρήσιμο mode, μεταξύ άλλων, που επιτρέπει να μιλάμε στο τηλέφωνο με τη συσκευή να είναι ανάποδα!

Χωρίς αμφιβολία, το Idol 3 είναι το καλύτερο κινητό της εταιρείας μέχρι σήμερα, και, όπως πληροφορούμαστε, μια προσιτή-value for money συσκευή!

Σχεδιασμός και κατασκευή

–          5,5’’ LCD οθόνη

–          1.920 x1.080p HD ανάλυση (401ppi)

–          142 γραμμάρια

–          διπλά JBL ηχεία, 1,2 Watt

Σχετικά με την οθόνη, η ανάλυση των 1.080 pixels είναι ό,τι πρέπει για ένα προσιτό smartphone αυτής της κατηγορίας, εξασφαλίζοντας όμορφη και φωτεινή εικόνα, ακόμη και σε «δύσκολες» συνθήκες, υπό το φως του ήλιου ή και το βράδυ. Το Idol 3 αποπνέει έναν αέρα κομψότητας χάρη στις στρογγυλεμένες γωνίες του και στο λεπτοκαμωμένο πλαστικό του σώμα. Η μπαταρία είναι έτσι τοποθετημένη που κάνει το Idol 3 λεπτό αλλά και στιβαρό, ενώ τα bezel εξασφαλίζουν την αίσθηση του phablet.

Τα δύο εξωτερικά ηχεία της συσκευής, που είναι τοποθετημένα ψηλά και στη μέση του Idol 3, δεν επηρεάζουν το design του αλλά και ενισχύουν τις δυνατότητές του, καθώς μπορούν να γεμίσουν ένα δωμάτιο με πολύ δυνατούς και καθαρούς ήχους.

Στο πίσω μέρος και πάνω αριστερά του Alcatel OneTouch Idol 3 υπάρχει μια 13 megapixelsκάμερα με LED φλας, ενώ μπροστά η δευτερεύουσα κάμερα των 8 megapixels περιμένει στο κέντρο για να ολοκληρώσει βιντεοκλήσεις και selfies.

OS & λειτουργίες

–          Android 5.0 lollipop

–          Αναστρέψιμο interface

–          Κλείδωμα της οθόνης με διπλό άγγιγμα

Το Alcatel OneTouch Idol 3 «φοράει» το Android 5.0 Lollipop, αλλά η εταιρεία φρόντισε να το επενδύσει με ορισμένες λειτουργίες που ο χρήστης θα βρει ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες. Ορίστε οι κυριότερες…

Αναστρέψιμο interface

Πρώτη η Alcatel OneTouch παρουσίασε ένα smartphone με αναστρέψιμο interface. Όταν δηλαδή γυρίσετε προς τα κάτω το κινητό, το interface, η οθόνη, το μικρόφωνο και τα ηχεία θα ακολουθήσουν τον νέο προσανατολισμό, διευκολύνοντας έτσι την εκτέλεση κλήσεων. Έστω, για παράδειγμα, ότι βρίσκεστε στον δρόμο και θέλετε να απαντήσετε σε μια εισερχόμενη κλήση. Ακόμα και αν βγάλετε το κινητό από την τσάντα σας και το κρατήσετε ανάποδα, με την μπροστινή κάμερα δηλαδή να βρίσκεται στο κάτω μέρος, μπορείτε να απαντήσετε κανονικά και χωρίς πρόβλημα στην κλήση!

Πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα, αλλά καλό θα ήταν η κύρια κάμερα να τοποθετούνταν στο κέντρο της συσκευής, και αυτό γιατί, αν και μπορείτε ανάποδα να τη χρησιμοποιήσετε, μπορεί το δάχτυλό σας να κρύψει τον φακό.

Διπλό άγγιγμα

Μια λειτουργία που θα έπρεπε να έχουν όλα τα κινητά! Στην περίπτωση του Idol 3 όμως αποδεικνύεται ακόμη πιο χρήσιμη και βολική, μιας και βολεύει πολύ, όταν το κινητό είναι ανάποδα, με ένα διπλό άγγιγμα να ανοίξετε την οθόνη.

Μενού ειδοποιήσεων

Για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες ειδοποιήσεις σας απλώς κάνετε swipeπρος τα κάτω, όπου θα δείτε οτιδήποτε νέο σας αφορά και φυσικά να το αφαιρέσετε, αλλά και με ένα δεύτερο swipeπρος τα κάτω να έχετε τη γρήγορη και άμεση πρόσβαση στο μενού της συσκευής.

Ποιότητα κάμερας

–          13 megapixels κύρια κάμερα με αυτόματη εστίαση

–          8 megapixels μπροστινή

–          1.080p HD βίντεο (για την κύρια κάμερα)

Στον τομέα της κάμερας τα αποτελέσματα κρίνονται ως ικανοποιητικά, και αυτό γιατί η κύρια κάμερα «τραβάει» φωτογραφίες των 10 megapixels που μπορείτε να αναβαθμίσετε σε μεγαλύτερη ποιότητα (13 megapixels), πανοραμικές λήψεις, λειτουργία HDR, δυνατότητα λήψεων σε timelapsemode, QR scanner για τους κωδικούς QR, και ένα πλήθος φίλτρων για να βελτιώνετε όπως θέλετε τις λήψεις σας. Η δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής βίντεο υψηλής ανάλυσης ολοκληρώνει το πορτρέτο των δυνατών οπτικοακουστικών προδιαγραφών του Alcatel OneTouch Idol 3.

Επιδόσεις

         1.5GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 615

–          16GB storage, 3GB RAM

Το Alcatel OneTouch Idol 3 χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή του εγγυάται γρήγορη επεξεργασία των λειτουργιών του, και αυτό φαίνεται όταν θέλετε να ανοίξετε μια «βαριά» εφαρμογή ή ένα παιχνίδι στο στυλ του Grand Theft Auto.

Μπαταρία

–          2.910mAh

–          Δεν αφαιρείται

Όσες κριτικές έρχονται από το εξωτερικό συμφωνούν στην ικανοποιητική αυτονομία της συσκευής. Ακόμη και με συνεχή χρήση του κινητού, δηλαδή Wi-Fi, Bluetooth, χάρτες, το Alcatel OneTouch Idol 3 διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα.

Να το προτιμήσω;

Ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στα δικά μας μέρη, αλλά όταν γίνει αυτό είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. Στα πολύ καλά του χαρακτηριστικά, η ανάλυση οθόνης, ο αποθηκευτικός χώρος, η μπαταρία και οι επιδόσεις που βγάζουν εκτός αγώνα το Motorola Moto G, το οποίο έχει σημειώσει πάρα πολλές πωλήσεις. Αν συνδυάσετε λοιπόν τα παραπάνω με το feedback που παίρνουμε για την προσιτή κατηγορία στην οποία θα ανήκει, καταλαβαίνετε ότι το Alcatel OneTouch Idol 3 είναι ένα κινητό που πρέπει να προσέξετε πολύ…