ALCATEL ONETOUCH HERO 2

94

Ελκυστική σχεδίαση, διασκέδαση, παραγωγικότητα, απόδοση και πολλά αξεσουάρ υπόσχεται το νέο καμάρι της ALCATEL ONETOUCH, το phablet HERO 2. Και τα καταφέρνει μάλιστα πάρα πολύ καλά σε κάθε τομέα, αποτελώντας ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για κάθε τύπο καταναλωτή.

 

Η ALCATEL ONETOUCH έχει αποδείξει ότι μπορεί να ακολουθήσει την ξέφρενη πορεία της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με πολύ καλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και απόδοσης. Το ALCATEL ONETOUCH HERO 2 λοιπόν έρχεται να το επιβεβαιώσει αυτό, γιατί και όμορφο είναι και προηγμένο οπτικοακουστικά και πολύ άψογο όσον αφορά την πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό ή και στην επεξεργασία δεδομένων. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό σε αυτό το έξυπνο κινητό τηλέφωνο της ALCATEL ONETOUCH δεν είναι άλλο από το πλήθος των προεγκατεστημένων εργαλείων και εφαρμογών, αλλά και των αξεσουάρ που ως στόχο έχουν να βελτιώσουν σε κάθε επίπεδο τη ζωή και την καθημερινότητα του καταναλωτή.

 

Ζηλευτό…

Εξωτερικά το ALCATEL ONETOUCH HERO 2 αποτελείται από αλουμίνιο, κάτι που δεν γίνεται να μην εκτιμήσετε, καθώς το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες συσκευές πολύ υψηλού κόστους. Απλά κρατώντας το στα χέρια σας μπορείτε εύκολα να το ξεχωρίσετε από την «πλαστικούρα» ενός οποιουδήποτε smartphone, ενώ το πάχος των 7,9 χιλιοστών κατατάσσει το συγκεκριμένο phablet ανάμεσα στα λεπτότερα έξυπνα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν παγκοσμίως, στην κατηγορία των phablets.

Οι υποδοχές και οι θύρες που γνωρίζουμε στα smartphones υπάρχουν και στο ALCATELONETOUCHHERO 2, μόνο που στα πλάγια της συσκευής θα εντοπίσετε μια διακριτική μαγνητική υποδοχή στην οποία μπορείτε να «κουμπώνετε» τα αξεσουάρ του κινητού. Λίγη υπομονή και θα έρθουμε και σε αυτά…

 

Χρώματα βγαλμένα από τη ζωή

Ένα smartphone με μεγάλη οθόνη (5 ιντσών και άνω) οπωσδήποτε θα προσφέρει μεγάλη εικόνα θέασης, θα πείτε. Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά εκτός από το μέγεθος αυτό που καλό είναι να κοιτάτε σε μια οθόνη είναι επίσης η ποιότητα της εικόνας που προβάλλεται. Στο ALCATEL ONETOUCH HERO 2 οι 6 ίντσες δίνουν μια από τις μεγαλύτερες οθόνες στα smartphones, ανάλυσης 1.080p για υψηλής ανάλυσης αποτελέσματα, τεχνολογίας IPS για ευρεία γωνία θέασης, καθώς και τεχνολογίας ColoRizeγια πολύ ρεαλιστικές χρωματικές αποδόσεις. Με 2,05 χιλιοστά περιθώριο, η όψη του phablet καλύπτεται κατά 90% από την οθόνη και μόνο!

Καθαρές εικόνες

Στον τομέα της κάμερας το ALCATEL ONETOUCH HERO 2 «φοράει» στην πίσω πλευρά μια των 13 megapixels με όλα τα εφόδια που χρειάζεται ο παθιασμένος και λίγο καλλιτέχνης χρήστης. Αυτόματη εστίαση, LEDφλας, πανόραμα και HDR για σταθερές λήψεις και ποιοτικές φωτογραφίες. Επίσης, με τον σταθεροποιητή εικόνας (OIS & EIS) αλλά και τα φίλτρα της κάμερας απαθανατίζετε στιγμές χωρίς θολούρα και «κουνημένα» πρόσωπα. Όπως στην οθόνη, έτσι και εδώ τα χρώματα θα σας αποζημιώσουν.

Η ίδια κάμερα μπορεί να καταγράψει αλλά και να αναπαραγάγει βίντεο με ανάλυση 1.080p, δηλαδή υψηλής ανάλυσης, ενώ δεν απουσιάζει η δυνατότητα να «διαβάζει» τους QRκωδικούς. Πρόκειται για κωδικούς, τετράγωνου σχήματος -όπως αυτούς που χρησιμοποιούμε στην κατηγορία των BestApps του περιοδικού- τους οποίους σκανάρετε με την κάμερα της συσκευής και αυτομάτως συνδέεστε με το siteτης κατασκευάστριας εταιρείας για να μάθετε ακόμη περισσότερα. Ακόμη υπάρχει άλλη μια κάμερα στην μπροστινή πλευρά του ALCATEL ONETOUCH HERO 2, με αισθητήρα 5 megapixels για πολύ ικανοποιητικές και διαυγείς βιντεοκλήσεις ή selfies!

Ένας «σύντροφος» στην εργασία & στο παιχνίδι

Η ALCATEL ONETOUCH επέλεξε στο HERO 2 να εγκαταστήσει πολλά καινοτόμα εργαλεία. Πρόκειται για εφαρμογές που μπορούν να χρησιμεύσουν στη δουλειά σας ή και στη διασκέδαση.

Με το FastMath εκτελείτε με ακρίβεια μαθηματικές πράξεις, ακόμη και εξισώσεις, τις οποίες μεταφέρετε στο κινητό χειρόγραφα. Χρησιμοποιώντας δηλαδή τη γραφίδα της συσκευής γράφετε την πράξη που σας ενδιαφέρει, και το κινητό τη λύνει.

Με το DualScreen απολαμβάνετε μια έξυπνη μορφή του multitasking. Εκεί που παρακολουθείτε ένα βίντεο στο YouTube, μπορείτε να ανοίξετε το mailσας για να δείτε τα εισερχόμενα. Και αυτό το κάνετε όχι σε άλλη, νέα καρτέλα αλλά στην ίδια. Δύο οθόνες ταυτόχρονα λοιπόν για γράφετε ένα μήνυμα ενώ ταυτόχρονα περιηγείστε στο διαδίκτυο.

Με το Cross DJMusic Mixer μιξάρετε και παίζετε μουσική όπως κάθε μουσικόφιλος που θέλει να ξεχωρίσει σε ένα πάρτι ή να δημιουργήσει στον ελεύθερο χρόνο του.

 

Το αξεσουάρ που ψάχνετε

Εκτός από τις εφαρμογές που βρίσκονται στο κινητό, τα αξεσουάρ με τα οποία συνοδεύει το HERO 2 η ALCATEL ONETOUCH θα εκτινάξουν τη διασκέδαση και την παραγωγικότητά σας στα ύψη.

Με το Magic Flip DJMixer έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τη μουσική όπως θέλετε εσείς. Χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με την εφαρμογή Cross DJ Music Mixer, μεταμορφώνοντας το κινητό σε φορητό… deck που δεν του λείπει τίποτα!

Με το μεταλλικό τηλεχειριστήριο Sidekick 2, που συνδέεται με το κινητό μέσω Bluetooth, μπορείτε να ελέγχετε από απόσταση τη μουσική σας ή και άλλες λειτουργίες της συσκευής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι λειτουργεί όπως ένα smartwatch.

Αν πάλι θέλετε να δουλέψετε σε έναν υπολογιστή αλλά δεν έχετε κάποιον εύκαιρο, χρησιμοποιήστε το Smartbook. Ενσωματώστε το κινητό στο Smartbookκαι δουλέψτε στο… smartlaptop σας!

 

Γιατί θα το αγοράζαμε

Θα αποκτούσαμε το ALCATEL ONETOUCH HERO 2 επειδή: πρώτον, είναι 6 ιντσών και έχει αλουμινένιο σασί· δεύτερον, η κάμερα εξουδετερώνει τη θολούρα στις φωτογραφίες· τρίτον, συνδέεται μέσω Wi-Fiμε την τηλεόραση όπου μπορούμε να μεταφέρουμε τις λήψεις μας· τέταρτον, ο ήχος του είναι πολύ καλής ποιότητας (Hi-Fi)· πέμπτον, παρότι έχει αρκετές προεγκατεστημένες εφαρμογές, θα τις χρησιμοποιούσαμε όλες· έκτον, προσφέρει πολύ καλή αυτονομία· έβδομον, είναι και 4G. Θέλετε και άλλα;

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Συνδεσιμότητα: 3G/4G, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Display), GPS με AGPS, Bluetooth 4.0 με A2DP, USB 2.0

Οθόνη: πολλαπλήςαφής 6” Full HD IPS (1.080 x 1.920 pixels), TFT, 16 εκατ. χρώματα, OGS Full Lamination, capacitive, Dragontrail γυαλί, ελαιοφοβικήεπίστρωση, ColoRize

Κάμερα: (κύρια) 13 megapixels, αυτόματηεστίαση, LED φλας, HDR, αναγνώρισηπροσώπου & χαμόγελου, panorama, σταθεροποίησηεικόνας & βίντεο(OIS+EIS), live filters,

Ψηφιακό ζουμ, QRcodeσκάνερ, 1.080pκαταγραφή & αναπαραγωγή βίντεο, (δευτερεύουσα) 5 megapixelsFHD

Μνήμη: RAM 2 GB, αποθηκευτικός χώρος 16 GB, επεκτάσιμος μέσω microSD έως 32 GB

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4 KitKat

Επεξεργαστής: οκταπύρηνος MediaTek χρονισμένος στα 2 GHz

Αυτονομία: 3.100 mAh (380 ώρες αναμονή/10 ώρες ομιλία-3G)

Διαστάσεις: 160,5 x 81,6 x 7,9 χιλ.