9 Αξιοθέατα που Πρέπει να Δείτε Τουλάχιστον μια Φορά στη Ζωή σας

84

9 Αξιοθέατα που Πρέπει να Δείτε Τουλάχιστον μια Φορά στη Ζωή σας

Το άγαλμα του Ιησού στη Βραζιλία

Στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα, στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, βρίσκεται αυτό το πασίγνωστο άγαλμα του Ιησού. Το άγαλμα βρίσκεται σε ύψος 710 μέτρων, έχει ύψος 32 μέτρα και το βάρος του είναι 1.000 τόνοι. Το σχέδιο ανήκει στον Πολ Λαντοβσκί. Η θέα από το άγαλμα είναι εκπληκτική με το Ρίο ντε Τζανέιρο να φαίνεται πανοραμικά.

thehomeissue_agalma

Όλο το Ρίο Ντε Τζανέιρο φαίνεται από το Άγαλμα του Ιησού.

Οι θερμοπίδακες της Νεβάδα

Ονομάζονται Fly Geyser και ανακαλύφτηκαν όταν ο ιδιοκτήτης της γης στην οποία βρίσκονται επιχείρησε να κάνει γεώτρηση. Τα εκπληκτικά χρώματα που περιβάλλουν τους θερμοπίδακες οφείλονται σε γεωθερμική άλγη (δηλαδή φύκια). Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι θερμοπίδακες αρνείται την είσοδο στο κοινό παρά τις προσπάθειες διαφόρων οργανώσεων να αγοράσουν τη γη.

thehomeissue_thermopidakas

Δυστυχώς μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορείτε να δείτε από κοντά αυτό το μαγικό τοπίο γιατί ανήκει σε ιδιώτη και δεν επιτρέπει την είσοδο στο κοινό.

Back Falls στην Ισλανδία 

Μιλάμε για τους διάσημους καταρράκτες οι οποίοι βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Vatnajokull της Ισλανδίας. Οι κοφτεροί βράχοι ενέπνευσαν αρχιτεκτονικά πολλά αξιοθέατα της χώρας.

thehomeissue_katarkatis

Η Ισλανδία είναι μια χώρα γεμάτη καταρράκτες. Αυτός είναι ο πιο εντυπωσιακός.

Σινικό Τείχος στην Κίνα 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα το οποίο έχει μήκος 8.851 χιλιόμετρα. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 3 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και ο λόγος που φτιάχτηκε ήταν για να προστατευτεί η Κίνα από τις επιδρομές των τουρικών και μογγολικών φυλών. Αν σας πουν ότι είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που φαίνεται από το φεγγάρι, είναι ψέμα.

thehomeissue_sinikotixos

Το Σινικό Τείχος είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.

Παρθενώνας 

Αν δεν έχετε πάει ακόμα στον Παρθενώνα (που μην σας φαίνεται παράξενο, είναι πολλοί οι Αθηναίοι που τον βλέπουν καθημερινά από μακριά και δεν έχουν κάνει ποτέ τον κόπο) τότε καλό θα είναι να το οργανώσετε για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της χώρας μας βρίσκεται στον λόφο της Ακρόπολης σε ύψος 156 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε το 447 π.Χ. από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη.

thehomeissue_parthenonas

Ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις ΗΠΑ 

Αυτό είναι το πιο μεγάλο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον κόσμο, έχει πάνω από 36 εκατομμύρια εκθέματα τα οποία παρουσιάζουν με πολύ παραστατικό τρόπο την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη. Ο κόσμος που επισκέπτεται κάθε χρόνο το μουσείο ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια.

thehomeissue_mouseio

Οι χώροι του μουσείου είναι εκπληκτικά φτιαγμένοι.

Grand Canyon στις ΗΠΑ 

Το τεράστιο φαράγγι που βρίσκεται στην Αριζόνα της ΗΠΑ είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Σε κάποια σημεία το βάθος του φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα ενώ το μήκος του είναι 446 χιλιόμετρα. Ο ποταμός Κολοράντο το διασχίζει ενώ αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως έχει τόσο μεγάλο βάθος που στο εσωτερικό του παρουσιάζονται διαφορετικοί τύποι κλίματος.

thehomeissue_grand

Είναι απίστευτο το βάθος στο Γκραν Κάνυον.

Hutt Lagoon στην Αυστραλία 

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, μια αλμυρή λιμνοθάλασσα μήκους δεκατεσσάρων χιλιομέτρων που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Hutt, στην Αυστραλία. Αυτό που είναι πολύ εντυπωσιακό είναι πως το κόκκινο και ροζ χρώμα της εναλλάσσεται ανάλογα με την ποσότητα των καροτενοειδών που παράγουν τα φύκια Dunaliella Salina.

thehomeissue_hutt

Αυτή η λίμνη θα μπορούσε να είναι και αφηρημένος πίνακας ζωγραφικής.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα

 Τους έχουμε δει και θαυμάσει σε πολλές χολιγουντιανές ταινίες αλλά και ποιος δεν θα ήθελε να τους δει από κοντά. Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες βρίσκονται στα σύνορα Καναδά και ΗΠΑ και σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες στο τέλος της περιόδου Wisconsin.

thehomeissue_kataraktes