7ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ: Ο δρόμος της ανάκαμψης είναι ψηφιακός

123

 

Με κύριο συμπέρασμα ότι «ο δρόμος της ανάκαμψης είναι ψηφιακός», ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες ύφεσης στην αγορά, ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με τίτλο «Ψηφιακές Επενδύσεις για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάκαμψη».

Προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, αντικείμενο της φετινής συζήτησης αποτέλεσε η αναπτυξιακή διάσταση των ευρυζωνικών επενδύσεων και της ψηφιακής οικονομίας. Περισσότερα από 500 στελέχη από την αγορά τηλεπικοινωνιών και ραδιοτηλεοπτικών μέσων, καθώς και εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εθνικές ρυθμιστικές αρχές και διεθνείς οργανισμούς επεσήμαναν τη δυναμική που διατηρεί ο κλάδος, καθώς και την ανάγκη εφαρμογής μίας Εθνικής Ευρυζωνικής Στρατηγικής, σύμφωνα με τις επιταγές του «Ψηφιακού Θεματολογίου 2020» και με κύριο στόχο την «ευρυζωνικότητα παντού και για όλους».

Βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι προϋποθέσεις και δυνατότητες για επενδύσεις σε δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς, η ευρωπαϊκή εμπειρία και εθνικές ρυθμιστικές στρατηγικές, η πορεία των αγορών σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας, η ψηφιακή τηλεόραση, καθώς και οι πολιτικές αξιοποίησης του ραδιοφάσματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενότητα για το πλαίσιο και τα μοντέλα επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διαδικτυακή οικονομία, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας.  

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ επιβεβαίωσε ότι αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό, καθότι προσφέρει σε Πολιτεία, Ρυθμιστή και αγορά το βήμα για την ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και βέλτιστων πρακτικών, σε ρυθμιστικό, τεχνολογικό και επιχειρηματικό επίπεδο, με σκοπό την υγιή και ανταγωνιστική ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Εικόνα 1: Ο Καθηγητής κ. Σ. Κάτσικας, Γ. Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, ΥπΥΜεΔ, στο βήμα του συνεδρίου.  

Από αριστερά προς δεξιά: Μ. Σακκάς, Αντιπρόεδρος ΕΕΤΤ, Ζ. Πιπερίδης, Εκτελεστικός Γ. Διευθυντής, Όμιλος ΟΤΕ, Φ. Σαββίδης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, CYTA, Γ. Καβακλής, Γ. Εμπορικός Διευθυντής, Όμιλος Forthnet, Α. Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος, Hellas Online, Γρ. Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, On Telecoms.

 

Εικόνα 2: Ο καθηγητής κ. Ι. Τζιώνας, Μέλος ΕΕΤΤ, ο W.-D. Grussmann, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο  J. Coutant, Ρυθμιστική Αρχή Γαλλίας (ARCEP), ο B. Dospinescu, Ρυθμιστική Αρχή Ρουμανίας (ANCOM) και ο E. Kajzinger, Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών & ΜΜΕ Ουγγαρίας (NMHH).

 

Εικόνα 3: Ο Δρ. Κ. Δεληκωστόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΕΤΤ, ο R. Viola, Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Ομάδα Πολιτικής Ραδιοφάσματος (RSPG), ο Γ. Μαθιός, Διευθύνων Σύμβουλος Digea A.E., ο Μ. Γιατζίδης, Regulatory & Interconnection Senior Manager, Vodafone Ελλάδας, ο Κ. Χαλκιώτης, Access & Transmission Networks Principal Engineer, Όμιλος Cosmote και ο Θ. Τόμπρας, Ανώτερο Στέλεχος Κανονιστικού Τμήματος, Wind Ελλάς. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρουσιάσεις και videos: www.eett.gr/conference2012/

Τα πρακτικά του συνεδρίου, αλλά και επιπλέον υλικό θα αναρτηθούν, στο επόμενο διάστημα, στον ίδιο διαδικτυακό τόπο.