7 βραβεία Emmy για τον Sherlock του ΟΤΕ TV

78

Επτά βραβεία κατέκτησε η σειρά Sherlock-μέσα από 12 υποψηφιότητες- στα 66αPrimetime Emmy Awards, τα οποία απονεμήθηκαν εχθές στοNokiaTheatreτου Λος Άντζελες.Στην πολυβραβευμένη σειρά, που προβάλλειαποκλειστικά στην ελληνική τηλεόραση ο ΟΤΕ TV, πρωταγωνιστούν ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Σέρλοκ Χόλμς και ο Μάρτιν Φρίμαν ως Δρ. Τζον Γουάτσον.

Τα τρία κύρια βραβεία κέρδισαν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Μάρτιν Φρίμαν, που πήραν Emmyα’ ανδρικού και β’ ανδρικού ρόλου αντίστοιχαστην κατηγορία της μίνι σειράς ή τηλεοπτικής ταινίας, και ο σεναριογράφος Στίβεν Μόφατ για το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου του 3ου κύκλου με τίτλο“HisLastVow”, στην ίδια κατηγορία.  

Η κορυφαία σειρά τωνΜαρκ Γκάτις και Στίβεν Μόφατ, που μεταφέρει τις πρωτότυπες ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στο σύγχρονο Λονδίνο, κέρδισε ακόμηβραβείο φωτογραφίας και μουσικής επένδυσηςσε μίνι σειρά (για τοεπεισόδιο «HisLastVow»),ενώ βραβεύτηκε και στις κατηγορίες μοντάζ εικόνας και ήχου.

Οι συντελεστές της σειράς έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν στην παραγωγή και 4ου κύκλου Sherlock, τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρώτοι μόνο οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του στο BBCπου προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο 2015.