7 Πολύχρωμες Πόλεις στον Κόσμο

125
Αυτές Είναι οι 7 πιο Πολύχρωμες Πόλεις στον Κόσμο
hh

Πόσο όμορφο θα ήταν να βλέπαμε αυτά τα χρώματα από κοντά…

jj

Άλλο χρώμα οι τοίχοι, άλλο οι εξώπορτες και άλλο τα κάγκελα…

La Boca, Μπουένος Άιρες Με άχρηστα υλικά που μάζευαν οι μετανάστες στο παρελθόν από τα ναυπηγεία και μπογιές που περίσσευαν από πλοία έφτιαξαν την πιο πολύχρωμη γειτονιά του Μπουένος Άιρες. Η πόλη αυτή είναι γεμάτη cafe και μικρά δρομάκια που φαίνεται σαν να ξεπήδησαν από τη δεκαετία του 1950. Έξω από αυτή την τόσο τουριστική περιοχή υπάρχουν φτωχιές γειτονιές με μεγάλη εγκληματικότητα. Ουσιαστικά η La Boca αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια για να μπορέσει να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό.

hh

Χρώμα, χρώμα και πάλι χρώμα.

gg

Είναι απίστευτο το πόσο όμορφα έχουν συνδυαστεί τα χρώματα…

Camla Stan, Στοκχόλμη Η όμορφη πόλη της Στοκχόλμης φιλοξενεί τα πιο σπουδαία κτίρια της πόλης τα οποία ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως τα συγκεκριμένα κτίρια είναι βαμμένα στις διάφορες αποχρώσεις του χρύσου δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ευρώπης. Στην όμορφη αυτή πόλη βρίσκεται και το μπαρόκ παλάτι Royal Palace το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Έχει πάνω από 600 δωμάτια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια στον κόμσο.

φφ

Η πόλη αυτή έγινε γνωστή μετά από τα γυρίσματα μιας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Richard Burton.

δ

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις…

Puerto Vallarta, Μεξικό H πανέμορφη αυτή παραθαλάσσια πόλη του Μεξικό έγινε γνωστή όταν το 1964 γυρίστηκε σε αυτήν η ταινία «Η νύχτα της Ιγκουάνα» με πρωταγωνιστή τον Richard Burton ο οποίος πήγε εκεί μαζί με την τότε αγαπημένη του Elizabeth Taylor. Η πόλη έχει τόσο μεγάλη τουριστική κίνηση που μπορεί να παρομοιαστεί με αυτήν του Ακαπούλκο. Μάλιστα ο τουρισμός αποτελεί το 50% της οικονομίας της πόλης. Τα χρώματά της πάντως είναι φανταστικά.

jj

Πραγματικά μοιάζει σαν αυτή η εικόνα να είναι φτιαγμένη στο photoshop… αλλά δεν είναι.

jh

Και ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί εκεί φέτος το καλοκαίρι…

Cinque Terre, Ιταλία Στα Δυτικά της πόλης La Spezia βρίσκονται αυτά τα πέντε μικροσκοπικά, πολύχρωμα χωριά τα οποία έχουν τις όμορφες ονομασίες Rionaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare. Σπηλιές, στενά δρομάκια, πύργοι, απόκρημνα βράχια και φυσικά πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά είναι μερικά από τα πράγματα που θα θαυμάσει κάποιος αν τα επισκεφτεί. Αξίζει να σημειωθεί πως για να πάει κανείς από το ένα χωριό στο άλλο θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα τρένο παρόλο που τα συγκεκριμένα τρένα είναι αργά και κάνουν στάση σε κάθε σταθμό πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

gg

Τόσα χρώματα ούτε το ουράνιο τόξο…

thehomeissue_agglia01

Πρόκεται για μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Αγγλίας…

Scarborough, Αγγλία Πρόκειται για την πιο πολύχρωμη παραθαλάσσια πόλη στα βορειοδυτικά της Αγγλίας. Την αποκαλούν το «Μπράιτον του Βορρά» και είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Με 61.000 κατοίκους, το Scarborough είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του Yorkshire. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το 1867 ολοκληρώθηκε στο Scarborough η ανέγερση ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, το Grand Hotel. Oι 4 πύργοι του συμβόλιζαν τις 4 εποχές, οι 12 όροφοι τους 12 μήνες και οι 52 καμινάδες συμβόλιζαν τις εβδομάδες του χρόνου ενώ τα δωμάτια του ξενοδοχείου ήταν 365.

thehomeissue_san

Μετά την πυρκαγιά του 1906 το Σαν Φρανσίσκο χτίστηκε σχεδόν ολόκληρο από την αρχή.

hh

Κάθε σπίτι έχει το δικό του χρώμα σε πολλές γειτονιές της πόλης…

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ η οποία χτίστηκε σχεδόν από την αρχή μετά την τεράστια πυρκαγιά του 1906. Σήμερα είναι γεμάτη όμορφα, χρωματιστά σπίτια χτισμένα σε λόφους οι οποίοι είναι πολύ χαρακτηριστικοί μιας και τους βλέπουμε σε πολλές από τις ταινίες του Χόλιγουντ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο καιρός εκεί είναι λίγο περίεργος μιας και ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες οι θερμοκρασίες δεν είναι ποτέ πολύ υψηλές. Μάλιστα διαφέρουν από ώρα σε ώρα και από συνοικία σε συνοικία.