7% πάνω η μετοχή της Apple

106

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 59% στα 39,2 δισ. δολ. με εκτίναξη κερδών κατά 94% στα 11,6 δισ. δολ. ή 12,30 δεν ανά μετοχή. Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 36,5 δισ. δολ. και κέρδη 9,94 δολ. ανά μετοχή.

Η ρευστότητα της Apple ενισχύθηκε κατά 12,6 δισ. δολ. αγγίζοντας πλέον τα 110,2 δισ. δολ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ προειδοποίησε επίσης τη Microsoft, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Windows 8 στοχεύοντας κυρίως στον ανταγωνισμό από τα iPad. Ο κ. Κουκ απέρριψε το σχέδιο της Microsoft για συνένωση των laptop με τα iPad λέγοντας χαρακτηριστικά «Μπορείς να ενώσεις ένα ψυγείο με μία τοστιέρα, αλλά δεν σημαίνει ότι θα αρέσει στον καταναλωτή». Ανέφερε επίσης το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας, βάσει της οποίας μέχρι το 2015, οι πωλήσεις των tablet θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των PC.

«Η ζήτηση ήταν απίστευτα ισχυρή. Πουλάμε από την στιγμή που τα παράγουμε» δήλωσε αναφερόμενος στην τελευταία εκδοχή του iPad. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τρίμηνο, η Apple πούλησε 35 εκατ. iPhone και 11,8 εκατ. iPad που αντιστοιχεί σε αύξηση 150% σε ετήσια βάση.