4 προβλήματα στο iPhone 5 με iOS 6

116

Δεν πέρασε πολύς καιρός και τα προβλήματα της υπερ-καταπληκτικής συσκευής, αρχίζουν να αυξάνονται. Αν τα προβλήματα που εμφανίζονται, σταματήσουν στα 5, τότε απλά θα δικαιολογήσουν το όνομά του.

Σμήνος αγοραστών κατέκλεισε την αγορά, αποκτώντας το πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο iPhone 5. Πριν όμως κλείσουμε καν μήνα από την κυκλοφορία του, τα προβληματάκια που εμφανίζονται, αυξάνονται.

Ξεκίνησε με την  σύνδεσης WiFi. Στην επίσημη κοινότητα χρηστών με τίτλο iPhone 5 Wi-Fi issues (με 137679 views και 1499 replies), αναφέρθηκαν προβλήματα σύνδεσης, ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για ασφαλή τοπική σύνδεση με κωδικό. Ένα από τα προβλήματα ήταν η απώλεια σήματος ή σύνδεσης έπειτα από χρονικό διάστημα 30 δευτερολέπτων έως και 2 ώρες, για σύνδεση WPA ή WEP. Ένα ακόμη πρόβλημα που είχε εντοπιστεί ήταν η απώλεια στοιχείων σύνδεσης ή η απενεργοποίηση του WiFi μετά από κατάσταση sleep mode.

Στην συνέχεια ήρθε το «σοκ του λογαριασμού», iPhone 5 uses cellular data over Wi-Fi . Η συσκευή «περνούσε» από το WiFi σε σύνδεση Data μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, επιβαρύνοντας τον λογαριασμό του χρήστη. Πρόβλημα που οφειλόταν και στο προηγούμενο θέμα της απώλειας σύνδεσης, χωρίς όμως η Apple να έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση.

Μετά, ήρθε το πρόβλημα με τους χάρτες. Η Apple χρησιμοποίησε την δική της εφαρμογή χαρτών, αντί να συνεχίσει με την επιτυχημένη συνταγή της Google Maps. Τα Apple Maps δεν μπόρεσαν να σταθούν  στο ύψος τους, με χρήστες να κάνουν περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο αναζητήσεις λαθών στην αποτύπωση των τοποθεσιών. Απογοητευτική ήταν και η έλλειψη οδηγιών μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το γεγονός ανάγκασε τον Τιμ Κουκ, να βγάλει ανοιχτή επιστολή και να προτρέψει τους χρήστες να γυρίσουν στα Google Maps.

Επίλογος στο άρθρο (και όχι στα προβλήματα) έρχεται η μωβ αναλαμπή που εμφανίζεται στις λήψεις με την κάμερα του iPhone 5. Η Apple χαρακτηρίζει το φαινόμενο φυσιολογικό, προτρέποντας τους χρήστες να αλλάξουν γωνία λήψεις, αφού το φαινόμενο εμφανίζεται στις πηγές φωτός. Πρόβλημα όμως, που δεν υπήρχε σε προγενέστερα μοντέλα και μάλλον οφείλεται στο πολυδιαφημιζόμενο γυαλί που καλύπτει την κάμερα (sapphire glass).

 

Τέλος στο προβλήματα; Ο χρόνος θα δείξει.