4.000 δρομείς στο RUN Greece Ηράκλειο

95

Με ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση υποδέχτηκε το Ηράκλειο Κρήτης, για τρίτη χρονιά, τους αγώνες πόλης RUNGREECE5χλμ και 10 χλμ και παιδιών – που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣσε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη της WIND.

Η διοργάνωση για άλλη μια χρονιά έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης τόσο από όλους τους θεσμικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς φορείς της περιοχής αλλά κυρίως από τους δρομείς κάθε ηλικίας, έμπειρους αθλητές, ερασιτέχνες και μικρά παιδιά πουπλημμύρισαν την πόλη και ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WIND στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού.

Τις επιταγές με το ποσό των 2.000€ για κάθε φορέα παρέλαβαν η κα Δήμητρα Πραχάλη, Διευθύντρια του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και ο κος Παύλος Σημαντηράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή.

Όλους τους δρομείς υποδέχθηκαν δεκάδες κάτοικοι, επισκέπτες και τουρίστες της Κρήτης που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά των συμμετεχόντων. Μαζί τους, η ομάδα των QUILOMBO, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους.

Την άρτια διοργάνωση χαιρέτησαν με την παρουσία τους ή ακόμα και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες οι  φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στα  10χλμ των Ανδρών νικητής ήταν ο Αμπντελαφέτ Ελ Αρφαουί με 33.13, ενώ στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίνα Αχλάτη με 45.46. Στα 5χλμ. η νίκη πήγε στον Θοδωρή Τσολάκη (16.11) και την Μαρίνα Μανιαδάκη (19.55), σε Άνδρες και Γυναίκες αντίστοιχα. 

Το Run Greece πέρασε στην κυριολεξία σαν σίφουνας από το Ηράκλειο ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για τις υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Το Ηράκλειο ήταν η 2η μετά τη Λάρισα πόλη από τις 6 που διεξάγεται το πρόγραμμα RUNGREECE όπου χιλιάδες δρομείς έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την εμπειρία αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη. Επόμενοι σταθμοί του θεσμού τα Ιωάννινα στις 10/05, η Καστοριά στις 17/05, η Αλεξανδρούπολη στις 27/09 και η Πάτρα στις 11/10.