15 βραβεία για την LG στη CES 2014

74

Αναγνωρίζοντας την τεχνολογική και σχεδιαστική υπεροχή των προϊόντων της LGElectronics, η Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών CEA, στο πλαίσιο των φετινών 2014 InternationalCES® InnovationsAwards, απένειμε στην εταιρεία 15 σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το “Βραβείο Καινοτομίας” για την κατηγορία των τηλεοπτικών συσκευών, το οποίο κέρδισε η εντυπωσιακή νέα 77 ιντσών UltraHighDefinitionCurvedOLEDTV.

Βραβεία καινοτομίας CESInnovationsAwards απέσπασαν προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας, οικιακές συσκευές και κινητά τηλέφωνα της LG, σε 10 ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές κατηγορίες: Τηλεοπτικές Οθόνες, Οικολογικός Σχεδιασμός και Βιώσιμες Τεχνολογίες, Ψηφιακή Απεικόνιση, Λογισμικό και Εφαρμογές Κινητών, Οικιακές συσκευές Αναπαραγωγής Ήχου & Εικόνας, Περιφερειακά Υπολογιστών, Hardware & Components Υπολογιστών, Περιβαλλοντική Προστασία, Οικιακές Συσκευές και Κινητά Τηλέφωνα.

Η UltraHDCurvedOLEDTV 77 ιντσών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσήλωσης που δείχνει η LG στο να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην κατηγορία των premiumπροϊόντων ήχου και εικόνας. Συνδυάζοντας την απόλυτη αντίθεση των υπέρ-λεπτών OLEDTV με την τεχνολογία UltraHD, η οποία εξασφαλίζει τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση, η LGκατασκεύασε μια εντυπωσιακή συσκευή γιγαντιαίων διαστάσεων, η οποία αποτελεί την επιτομή της σημερινής τεχνολογίας στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Το κυρτό σχήμα της πραγματικά μεγάλης οθόνης καταφέρνει να γεμίσει το οπτικό πεδίο του θεατή καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη επίπεδη τηλεόραση συμβατικής σχεδίασης. Μόλις παρουσιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ το 2014, η συσκευή αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα της βραβευμένης 55άρας LGCurvedOLEDTV, οι πωλήσεις της οποίας ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο στις ΗΠΑ, ενώ διατίθενται και στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο.

«Τα βραβεία και οι διακρίσεις που απονέμονται στις μοναδικές τεχνολογίες της LG αποτελούν ακόμη μια απόδειξη της συστηματικής και διαρκούς προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει έναν κόσμο με απεριόριστες δυνατότητες, ένα κόσμο στον οποίο Όλα είναι δυνατά. Λαμβάνοντας το βραβείο καινοτομίας BestofInnovations της CEA για 6η συνεχόμενη χρονιά, δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. DonKwack, Πρόεδρoς και Διευθύνων Σύμβουλος της LGElectronicsHellas. «Τα 15 Βραβεία Καινοτομίας που κερδίσαμε στη φετινή CES 2014 αντανακλούν, επίσης, την αφοσίωσή μας στην ανάπτυξη έξυπνων και καινοτομικά προηγμένων προϊόντων στον καταναλωτή, τα οποία θα διακρίνονται για την τεχνολογική τους υπεροχή, τον κομψό σχεδιασμό και την ευκολία χρήσης.»

Στην κατηγορία των οικιακών συσκευών, η LG βραβεύτηκε για τη νέα σειρά ηλεκτρικών φούρνων με τεχνολογία EasyClean™ (LDE3037ST), καθώς και για τα πλυντήρια LGFrontLoadMegaCapacityTurboWash™ με τεχνολογία ατμού (WM8000HVA). Η νέα σειρά των συσκευών EasyClean, εκτός από την υψηλή απόδοση, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να καθαρίζουν το φούρνο της κουζίνας τους μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, εύκολα και χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών ή πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αξιοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία EasyClean της LG. Τα νέα πλυντήρια ρούχων της LG διαθέτουν το μεγαλύτερο κάδο στην αγορά (5.2 κυβικά πόδια), γεγονός που επιτρέπει στους καταναλωτές να πλένουν περισσότερα -και πιο ογκώδη- ρούχα σε λιγότερους κύκλους πλυσίματος, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία TurboWash™ της LG, ο χρόνος κάθε πλυσίματος μπορεί να μειωθεί μέχρι και 20 λεπτά, ακόμη και όταν ο κάδος είναι γεμάτος, χωρίς φυσικά να επηρεάζεται η ποιότητα και το αποτέλεσμα του πλυσίματος*.

Στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων, η LG κέρδισε τη διάκριση CESInnovations χάρη στο νέο της smartphone, LGG2. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός, με το Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο της συσκευής για εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι, και με την 5.2 ιντσών FullHDIPS οθόνη που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια, υπογραμμίζει την υπεροχή του LGG2, ενός δυνατού smartphone που συνδυάζει τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά με τη μοναδική εμπειρία χρήστη. Χάρη στον επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 800, το LGG2 μπορεί να υποστηρίζει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, ενώ μια σειρά πρωτότυπων λειτουργιών, όπως το AnswerMeκαι το KnockON, το καθιστούν ιδανικό σύντροφο στη δουλειά και την ψυχαγωγία. Η κάμερα των 13 MP και η τεχνολογία OpticalImageStabilization εξασφαλίζουν στο LGG2 τη δυνατότητα λήψης «καθαρών» φωτογραφιών και βίντεο ενώ η πανίσχυρη μπαταρία του 3,000 mAh εξασφαλίζει άνετη χρήση χωρίς άγχος για μια ολόκληρη μέρα.

Τα υπόλοιπα προϊόντα της LG που διακρίθηκαν — UltraHDTVs, SmartTVs, Blu-rayplayers, οθόνες υπολογιστών, συστήματα αναπαραγωγής ήχου, οικιακές συσκευές και κινητά τηλέφωνα — θα ανακοινωθούν στις 6 Ιανουαρίου 2014 στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης 2014 InternationalCES.

Μια διακεκριμένη ομάδα σχεδιαστών, μηχανικών και δημοσιογράφων του κλάδου, επιλέγει κάθε χρόνο τα προϊόντα στα oποία θα απονεμηθούν τα βραβεία CESInnovationsAwards, έχοντας αξιολογήσει την κάθε συμμετοχή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η αξία που προσφέρει στον καταναλωτή, ο καινοτομικός σχεδιασμός, η ποιότητά της και το κατά πόσο συμβάλλει στο να κάνει καλύτερη τη ζωή των χρηστών. Τα βραβεία, τα οποία χορηγούνται από την ConsumerElectronicsAssociation κι έχουν τη υποστήριξη της Ένωσης Βιομηχανικών Σχεδιαστών της Αμερικής, σηματοδοτούν κάθε χρόνο την εξέλιξη των προϊόντων στους τομείς του σχεδιασμού και της τεχνολογίας. Από το 2004, η LG έχει τιμηθεί με 145 Βραβεία Καινοτομίας CES.

Η LG θα συμμετάσχει στη φετινή έκθεση 2014 InternationalCES (7-10 Ιανουαρίου 2014, Λας Βέγκας) με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων σε κάθε κατηγορία, τα οποία, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να εξετάσουν από κοντά.