1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το facebook!

109

Το facebook επόμενο ήταν να σπάσει και το ρεκόρ των μηνιαίων χρηστών του, που έφτασαν το 1,55 δισ. παγκοσμίως. Με τη σειρά του ο αριθμός αυτός σημαίνει πως η ετήσια αύξηση στην ανάπτυξη του faceobook είναι στο 14%. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως οι αισιόδοξες προβλέψεις της Wall Street έκαναν λόγο για ετήσια ανάπτυξη ύψους 11%.

Πλέον το facebook διαθέτει ως χρήστες τους μισούς ανθρώπους στον πλανήτη που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ενώ η ανάπτυξη που κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του έτους υπολογίστηκε στο 40%.

Παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν, καθώς το facebook προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις σε τομείς όπως οι εφαρμογές για το κινητό τηλέφωνο και η εικονική πραγματικότητα, η τεράστια αύξηση των πωλήσεων σήμαινε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 11%, στα 896 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές του δικτύου σημείωσαν άνοδο κατά 4% τις τελευταίες ημέρες και σημείωσαν νέο υψηλό – έτσι η χρηματιστηριακή αξία του facebook είναι πλέον στα 300 δισ. δολάρια.  

«Είχαμε ένα καλό τετράμηνο και πραγματοποιήσαμε πολλά πράγματα» δήλωσε ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκεμπεργκ. «Εστιάζουμε στις καινοτομίες και επενδύουμε μακροπρόθεσμα για βελτιώσουμε την κοινότητά μας και να ενώσουμε ολόκληρο τον κόσμο», εξηγεί το όραμά του.