12 στοιχεία για την Apple που δεν τα γνωρίζατε!

82

Η Apple είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία αλλά υπάρχουν μερικά παραδείγματα που θα βοηθήσουν τον καθένα να καταλάβει το μέγεθος της εταιρείας. Η αξία των μετοχών της είναι 626 δισ. δολάρια και για την καλύτερη εικόνα του μεγέθους της, ο Business Insider κάνει κάποιες συγκρίσεις.

Τα έσοδα της Apple για το τελευταίο τρίμηνο ήταν 42,1 δισ. δολάρια, ποσό που είναι μεγαλύτερο από το ΑΕΠ του Τουρκμενιστάν.

Η Apple διαθέτει ρευστότητα 155 δισ. δολαρίων, που αν διαιρεθούν με τον πληθυσμό των ΗΠΑ (316 εκατ.), αντιστοιχούν σε κάθε Αμερικανό 490 δολάρια.

Με τα διαθέσιμα μετρητά της (155 δισ.), η Αpple μπορεί να αγοράσει 2.384 ιδιωτικά jet Gulfstream G650s, γεμάτα με καύσιμα.

H Apple πούλησε 5,52 εκατ. Mac το τελευταίο τρίμηνο, αρκετά για να έχει ένα ο κάθε κάτοικος της Μινεσότα.

Αν η Apple ήταν εθνική οικονομία θα ήταν η 27η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μεταξύ του Βελγίου και της Βενεζουέλα.

Τα καθαρά έσοδα της Apple, ήταν για το οικονομικό έτος 2014 στα 39,5 δισ., αρκετά για να αγοράσει πάνω από τρία Snapchat.

Η Apple αναμένει να πουλήσει περίπου 30 εκατ. Apple Watches τα επόμενα δύο χρόνια. Κάθε ρολόι θα κοστίζει 350 δολάρια, δηλαδη θα έχει έσοδα 10,5 δισ., όση και η οικονομία της Νικαράγουα.

Έτσι, με άλλα λόγια, τα έσοδα της Apple από το Apple Watch θα είναι τόσα, όσα χρειάζονται για να αγοραστούν 433 γιοτ σαν αυτό του Roman Abramovich.