11 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς

53

Τι αν έχουν περάσει σχεδόν 2 αιώνες από τότε που ο καθηγητής Τζον Ουίλιαμ Ντρέιπερ τράβηξε την πρώτη καθαρή δαγκεροτυπία ουράνιου σώματος, οι φωτογραφικές απεικονίσεις του ουράνιου θόλου εξακολουθούν να μας μαγεύουν.

11 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video11 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 211 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 311 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 411 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 511 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 611 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 711 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 811 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 911 απίθανες αστροφωτογραφίες διεκδικούν το βραβείο της χρονιάς του Βασιλικού Αστεροσκοπείου στο Γκρίνουιτς - Δείτε τις! - Κυρίως Φωτογραφία - Gallery - Video 10

Υπενθυμίζοντας το πραγματικό μέγεθος μας μέσα στο χάος ενός βαθέως ουρανού, οι αστροφωτογραφίες έχουν αφήσει πίσω τις λεπτές μεταλλικές πλάκες από πλατίνα που ο Βρετανός μετανάστης στις ΗΠΑ καθηγητής Χημείας χρησιμοποίησε για να τραβήξει την πρώτη φωτογραφία της Σελήνης το 1839 και σήμερα εντυπωσιάζουν με την τεχνολογία σύμμαχο τους.

Επιβραβεύοντας ακόμη μια χρονιά όσους υπομονετικά περιμένουν να πέσει η νύχτα για να κυνηγήσουν τα δικά τους πορτρέτα του θαυμαστού, μεγάλου κόσμου επάνω από εμάς, το Βασιλικό Αστεροσκοπείο στο Γκρίνουιτς ήδη συλλέγει συμμετοχές για το βραβείο του Καλύτερου Αστροφωτογράφου της Χρονιάς. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγοί των ουράνιων σωμάτων καλούνται να παρουσιάσουν τις μοναδικές τους εικόνες σε ένα διαγωνισμό ανοιχτό σε συμμετοχές μέχρι και τις 16 Απριλίου.

Οι παραπάνω, είναι μερικές από τις φετινές υποψηφιότητες που θέλουν να μας κάνουν να κοιτάμε πάντα ψηλά.

 

Read more:

http://www.rmg.co.uk/whats-on/exhibitions/astronomy-photographer-of-the-year